Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 13-02-2017 έως 17-02-2017

Ημερομηνία: 12 Φεβρουαρίου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 13-02-2017 ΕΩΣ 17-02-2017 
 
Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο την Δευτέρα σε τμήματα της προσήνεμης κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στην Ημαθία και την Πιερία καθώς και στα δυτικότερα τμήματα του νομού Σερρών),της ανατολικής Θεσσαλίας (πρόσκαιρα έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Μαγνησίας), της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στην Φθιώτιδα και την βόρεια Εύβοια), του κεντρικού και βόρειο Αιγαίου (κυρίως στις Σποράδες και την Λήμνο), την Κυκλάδων και της βόρειας Κρήτης - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Καλές καιρικά συνθήκες την Τρίτη και την Τετάρτη στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού την Πέμπτη στην νοτιοανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την βορειοανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >400-600μ. Καλές καιρικά συνθήκες την Παρασκευή. Άνεμοι από ΒΒΑ/ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο έως πολύ ισχυροί - την Τετάρτη θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο σε τοπικά θυελλώδεις - και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση και σε χαμηλά επίπεδα. Ισχυρός παγετός το βράδυ και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πρόγνωση μεγάλων ελληνικών πόλεων:

Πρόγνωση καιρού Αθήνας

Πρόγνωση καιρού Θεσσαλονίκης

Πρόγνωση καιρού Πάτρας

Πρόγνωση καιρού Λάρισας

Πρόγνωση καιρού Ηρακλείου

Πρόγνωση καιρού Ιωαννίνων

Πρόγνωση καιρού Καβάλας

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (18 έως 19 Φεβρουαρίου) αναμένονται αρχικά καλές καιρικά συνθήκες - σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Κυριακή και από τα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα πεδινά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική:
 
Η βδομάδα 20 έως 26 Φεβρουαρίου ξεκινάει με βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας - θερμοκρασία σε άνοδο. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην συνέχεια για να επιδεινωθεί εκ νέου μετά τα μέσα της βδομάδας με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας. 
 
YouWeather.com  

Ημ/νία καταχώρησης: 12/2/2017