Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 20-02-2017 έως 24-02-2017

Ημερομηνία: 19 Φεβρουαρίου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 20-02-2017 ΕΩΣ 24-02-2017 
 
Νεφώσεις με τοπικές βροχές σε τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, της βορειοδυτικής Πελοποννήσου, του βορείου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου - σποραδικές χιονοπτώσεις στην Ροδόπη. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Νεφώσεις με τοπικές βροχές την Τρίτη σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και του ανατολικού Αιγαίου - χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Καλές καιρικά συνθήκες την Τετάρτη και την Πέμπτη - σποραδικές βροχές στα νοτιότερα τμήματα του βόρειου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή στην νότια νησιωτική χώρα με βροχές και σποραδικές μπόρες - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Επιδείνωση του καιρού αργά το απόγευμα και από τα βορειοδυτικά με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι από Ν/ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι - την Τρίτη θα στραφούν πρόσκαιρα σε Β/ΒΒΑ μέτριους έως ισχυρούς - και θερμοκρασία σε πρόσκαιρη πτώση την Τρίτη, σε άνοδο στην συνέχεια και σε υψηλά για την εποχή επίπεδα την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Πρόγνωση μεγάλων ελληνικών πόλεων:

Πρόγνωση καιρού Αθήνας

Πρόγνωση καιρού Θεσσαλονίκης

Πρόγνωση καιρού Πάτρας

Πρόγνωση καιρού Λάρισας

Πρόγνωση καιρού Ηρακλείου

Πρόγνωση καιρού Ιωαννίνων

Πρόγνωση καιρού Καβάλας

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (25 έως 26 Φεβρουαρίου) αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και μέχρι το απόγευμα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού την Κυριακή. Θερμοκρασία σε σημαντική πτώση.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα 27 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου ξεκινάει με χαμηλές θερμοκρασίες και σποραδικά φαινόμενα στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας - χιονοπτώσεις ενδεχομένως να σημειωθούν και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Βελτίωση του καιρού στα μέσα της βδομάδας και άνοδος της θερμοκρασίας.
 
YouWeather.com  

Ημ/νία καταχώρησης: 19/2/2017