Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 13-03-2017 έως 17-03-2017

Ημερομηνία: 12 Μαρτίου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 13-03-2017 ΕΩΣ 17-03-2017 
 
Νεφώσεις με τοπικές βροχές σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στην Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την βόρεια Πελοπόννησο - χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές βροχές την Τρίτη στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την νοτιοανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη - καλές καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές. Επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη αρχικά στην κεντρική Μακεδονία και μέχρι το μεσημέρι στο μεγαλύτερο τμήμα της δυτικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά - έντονα κατά τόπους φαινόμενα στην Πελοπόννησο. Βελτίωση του καιρού αργά το βράδυ. Βελτιωμένος καιρός την Πέμπτη με κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Καλές καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές - πρόσκαιρη του καιρού αργά το απόγευμα στα βορειοανατολικά. Βελτιωμένος καιρός με αυξημένη ηλιοφάνεια την Παρασκευή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Άνεμοι από ΒΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι - την Πέμπτη θα στραφούν σε Β/ΒΒΑ μέτριους και τοπικά στο Αιγαίο έως ισχυρούς - και θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση και σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.

Προγνωστικοί χάρτες:

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (18 έως 19 Μαρτίου) αναμένονται καλές καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών την Κυριακή στην Θράκη. Άνεμοι από Δ/ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα 20 έως 26 Μαρτίου ξεκινάει με καλές καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Επιδείνωση του καιρού αναμένεται στα μέσα της βδομάδας με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - σταδιακή βελτίωση του καιρού στα τέλη της βδομάδας και πτώση της θερμοκρασίας.
 
YouWeather.com  

 

Ημ/νία καταχώρησης: 12/3/2017