Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 21-03-2017 έως 24-03-2017

Ημερομηνία: 20 Μαρτίου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 21-03-2017 ΕΩΣ 24-03-2017 
 
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς, της βόρειας Πελοποννήσου και της Δράμας. Επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην νότια νησιωτική χώρα - τοπικά έντονα φαινόμενα στην Κρήτη, τις νότιες Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές αυξημένες τις μεσημεριανές ώρες στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές μπόρες. Βελτίωση του καιρού την Πέμπτη και την Παρασκευή με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - την Τρίτη το βράδυ θα στραφούν στα νότια σε Α/ΑΒΑ μέτριους έως ισχυρούς και την Πέμπτη σε ΒΒΔ μέτριους - και θερμοκρασία σε μικρή πτώση την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Προγνωστικοί χάρτες:

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (25 έως 26 Μαρτίου) αναμένονται καλές καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών την Κυριακή στην Ροδόπη. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα 27 Μαρτίου έως 2 Απριλίου ξεκινάει με καλές καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Επιδείνωση του καιρού αναμένεται στα μέσα της βδομάδας με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και στην συνέχεια στα ανατολικά ηπειρωτικά. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
 
YouWeather.com  

 

Ημ/νία καταχώρησης: 20/3/2017