Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 10-04-2017 έως 14-04-2017 (Μεγάλη Βδομάδα)

Ημερομηνία: 9 Απριλίου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 10-04-2017 ΕΩΣ 14-04-2017 (ΜΕΓΑΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ)
 
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - αργά το απόγευμα νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες την Μ.Τρίτη με σποραδικές μπόρες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Τοπικές μπόρες τις πρωινές ώρες της Μ.Τετάρτης στα Δωδεκάνησα καθώς και στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Γενικευμένη αστάθεια την Μ.Πέμπτη και την Μ.Παρασκευή τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας καθώς και στα ορεινά τμήματα της Κρήτης. Άνεμοι από ΒΑ/ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο νότιο Ιόνιο και το Κρητικό έως πολύ ισχυροί - την Πέμπτη θα στραφούν σταδιακά σε ΒΒΔ μέτριους με τάσεις εξασθένησης - και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο από την Μ.Πέμπτη.

Προγνωστικοί χάρτες:

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (15 έως 16 Απριλίου) αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά - πιο γενικευμένα φαινόμενα την Κυριακή του Πάσχα. Άνεμοι από ΒΒΑ/ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο το Μ.Σάββατο - σε πτώση την Κυριακή του Πάσχα.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα 17 έως 23 Απριλίου ξεκινάει με σποραδικές βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - ασθενή κατά βάση φαινόμενα. Βελτίωση του καιρού την Τρίτη του Πάσχα και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας ενδεχομένως σε υψηλά για την εποχή επίπεδα από τα μέσα της βδομάδας.
 
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 9/4/2017