Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 15-05-2017 έως 19-05-2017

Ημερομηνία: 14 Μαΐου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 15-05-2017 ΕΩΣ 19-05-2017 
 
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές μπόρες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Βροχές και τοπικές καταιγίδες την Τρίτη στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές και αστάθεια τις μεσημεριανές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Μακεδονίας, και της Θεσσαλίας. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες την Τετάρτη με σταδιακή όμως επιδείνωση του καιρού και στην ανατολική και νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα μετά το μεσημέρι. Βροχές και σποραδικές μπόρες την Πέμπτη στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, το βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα - τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές με σποραδικές βροχές. Σταδιακή βελτίωση του καιρού την Παρασκευή με τα φαινόμενα να περιορίζονται στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα - αστάθεια μετά το μεσημέρι στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, την Πέμπτη θα στραφούν σε Β/ΒΒΑ και θα ενισχυθούν στο Αιγαίο σε ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς και θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση και σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα - ιδιαίτερα χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Προγνωστικοί χάρτες:

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (20 έως 21 Μαΐου) αναμένονται καλές καιρικά συνθήκες με περιορισμένη αστάθεια στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο αλλά σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (22 έως 28 Μαΐου) ξεκινάει με καλές καιρικά συνθήκες και άνοδο της θερμοκρασίας. Αστάθεια στα μέσα της βδομάδας και περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας προς τα τέλη της ενδεχομένως σε υψηλά επίπεδα..
 
YouWeather.com  

 

Ημ/νία καταχώρησης: 14/5/2017