Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 22-05-2017 έως 26-05-2017

Ημερομηνία: 21 Μαΐου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 22-05-2017 ΕΩΣ 26-05-2017 
 
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές μπόρες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ηλιοφάνεια με νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας. Επιδείνωση του καιρού την Τρίτη με αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας - τοπικά έντονα φαινόμενα στον ηπειρωτικό κορμό της δυτικής Ελλάδας και της κεντρικής Στερεάς. Περιορισμός της αστάθειας την Τετάρτη στα ηπειρωτικά ορεινά αλλά νέα επιδείνωση την Πέμπτη και την Παρασκευή με γενικευμένη αστάθεια και τοπικά έντονα φαινόμενα. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, την Πέμπτη θα στραφούν σε Δ/ΔΝΔ ασθενείς έως μέτριους - στα ανατολικά ηπειρωτικά από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς - και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε ελαφρώς χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.

Προγνωστικοί χάρτες:

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (27 έως 28 Μαΐου) αναμένονται βροχές και σποραδικές μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας καθώς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Σχετική βελτίωση του καιρού την Κυριακή με περιορισμό της αστάθειας στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε ελαφρώς χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (29 Μαΐου έως 2 Ιουνίου) ξεκινάει με καλές καιρικά συνθήκες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα. Αστάθεια στα μέσα της βδομάδας αλλά και σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας προς τα τέλη της βδομάδας.
 
YouWeather.com  

 

Ημ/νία καταχώρησης: 21/5/2017