Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 12-06-2017 έως 16-06-2017

Ημερομηνία: 12 Ιουνίου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 12-06-2017 ΕΩΣ 16-06-2017 
 
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες σε τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Κρήτης και της ανατολικής νησιωτικής χώρας. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές - σποραδικές μπόρες αργά το βράδυ στα Δωδεκάνησα. Αστάθεια την Τρίτη στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες την Τετάρτη και την Πέμπτη με αστάθεια τις απογευματινές ώρες και σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας (κυρίως στην Κατερίνη, Πιερία και ανατολική Θεσσαλία). Επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή με γενικευμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά - τοπικά έντονα φαινόμενα στα βόρεια. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις εξασθένηση της Πέμπτη και θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο και σε υψηλά επίπεδα μετά τα μέσα της βδομάδας.

Προγνωστικοί χάρτες:

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (17 έως 18 Ιουνίου) αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Σταδιακά την Κυριακή τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα - αυξημένες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Ενίσχυση των βορείων ανέμων και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (19 έως 25 Ιουνίου) ξεκινάει με αυξημένες νεφώσεις και ενισχυμένους Β ανέμους. Σταδιακή βελτίωση του καιρού στα μέσα της βδομάδας - αστάθεια όμως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά - και άνοδος της θερμοκρασίας.
 
YouWeather.com  

Ημ/νία καταχώρησης: 12/6/2017