Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 26-06-2017 έως 30-06-2017

Ημερομηνία: 26 Ιουνίου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 26-06-2017 ΕΩΣ 30-06-2017 
 
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες τις μεσημεριανές και απογευματινές κυρίως ώρες σε τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Στερεάς (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και της Πελοποννήσου - τα φαινόμενα θα είναι σχετικά τοπικού χαρακτήρα αλλά με μεγάλη ραγδαιότητα. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες την Τρίτη με τα φαινόμενα όμως να περιορίζονται σταδιακά στον κεντρικό και βόρειο ηπειρωτικό κορμό. Σποραδικές μπόρες την Τετάρτη στα ηπειρωτικά ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης - ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Αίθριος καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης την Παρασκευή στο Ιόνιο και το ΝΑ Αιγαίο και θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο και σε πολύ υψηλά επίπεδα την Πέμπτη και την Παρασκευή - τοπικά στους 44 βαθμούς Κελσίου. Γενικευμένες θερμοκρασίες 39-40 βαθμών στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας.

Προγνωστικοί χάρτες:

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (1 έως 2 Ιουλίου) αναμένονται καλές καιρικά συνθήκες. Επιδείνωση του καιρού την Κυριακή το μεσημέρι και από τα βόρεια με βροχές και τοπικές καταιγίδες - τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα - τοπικά έως τους 44 βαθμούς Κελσίου. Σε σημαντική πτώση την Κυριακή και από τα βόρεια της τάξης των 10 έως 12 βαθμών Κελσίου.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (3 έως 9 Ιουλίου) ξεκινάει με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας - τοπικά έντονα φαινόμενα στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Το καιρικό αυτό σκηνικό θα διατηρηθεί έως τα μέσα της βδομάδας όπου αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού και άνοδος θερμοκρασίας. 
 
YouWeather.com  

Ημ/νία καταχώρησης: 26/6/2017