Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 03-07-2017 έως 07-07-2017

Ημερομηνία: 02 Ιουλίου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 03-07-2017 ΕΩΣ 07-07-2017 
 
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν σε τμήματα του βόρειου Αιγαίου (κυρίως στην Λήμνο και την Μυτιλήνη) και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες. Αυξημένες νεφώσεις την Τρίτη στην ανατολική ηπειρωτική και νησιωτική χώρα με πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στην Εύβοια) και το κεντρικό Αιγαίο. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες την Τετάρτη με ελαφρώς αυξημένη αστάθεια στην Μαγνησία, την Φθιώτιδα και την βόρεια Εύβοια - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές με πιθανότητα τοπικών βροχών τις απογευματινές ώρες στην Χαλκιδική και την Μεσσηνία. Αίθριος καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί - με τάσεις ενίσχυσης την Τρίτη σε πολύ ισχυρούς - και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση της τάξης των 12 έως 14 βαθμών Κελσίου. Σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα την Τρίτη και την Τετάρτη - αρκετή ψύχρα στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Προγνωστικοί χάρτες:

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (8 έως 9 Ιουλίου) αναμένεται αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Μικρή εξασθένηση των ανέμων στο Αιγαίο και άνοδος της θερμοκρασίας σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (10 έως 16 Ιουλίου) ξεκινάει με αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Επιδείνωση του καιρού αναμένεται μετά τα μέσα της βδομάδας με αστάθεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. 
 
YouWeather.com  

Ημ/νία καταχώρησης: 2/7/2017