Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 10-07-2017 έως 14-07-2017

Ημερομηνία: 10 Ιουλίου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 10-07-2017 ΕΩΣ 14-07-2017 
 
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Αστάθεια την Τρίτη στα ηπειρωτικά ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Καλές καιρικά συνθήκες την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή με περιορισμένη αστάθεια στα ηπειρωτικά ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε άνοδο και τοπικά έως τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σταδιακά και από την Πέμπτη λόγω και του ενισχυμένου μελτεμιού στην ανατολική ηπειρωτική χώρα οι υψηλές θερμοκρασίες θα μεταφερθούν στην δυτική Ελλάδα.

Προγνωστικοί χάρτες:

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (15 έως 16 Ιουλίου) αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στην βόρεια Ελλάδα - ηλιοφάνεια με νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά και μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι η αστάθεια θα επεκταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - τοπικά έντονα φαινόμενα στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Θερμοκρασία σε σημαντική πτώση.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (17 έως 23 Ιουλίου) ξεκινάει με αστάθεια στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Βελτίωση του καιρού στα μέσα της βδομάδας. Θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα - σε άνοδο από τα μέσα της βδομάδας. 
 
YouWeather.com  

Ημ/νία καταχώρησης: 10/7/2017