Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 15/16-07-2017

Ημερομηνία: 14 Ιουλίου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 15/16-07-2017
 
Νεφώσεις με σποραδικές μπόρες το Σάββατο στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς - τοπικά έντονα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στην Πέλλα, Ημαθία και Πιερία) καθώς και στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες αργά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα δώσουν σποραδικές μπόρες σε τμήματα της ανατολικής και βόρειας Πελοποννήσου.
Επιδείνωση του καιρού την Κυριακή με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Τα φαινόμενα κατά τόπους στον άξονα νότιο Ιόνιο-δυτική Στερεά-Θεσσαλία-κεντρική Μακεδονία θα είναι έντονα χωρίς να αποκλείονται εξάρσεις και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές. Αργά το βράδυ αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση του καιρού στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της ανατολικής Θεσσαλίας, βορειοανατολικής Στερεάς και βόρειας Εύβοιας με κατά τόπους έντονες καταιγίδες. Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση την Κυριακή από τα βόρεια.

Πρόγνωση μεγάλων ελληνικών πόλεων:

Πρόγνωση καιρού Αθήνας

Πρόγνωση καιρού Θεσσαλονίκης

Πρόγνωση καιρού Πάτρας

Πρόγνωση καιρού Λάρισας

Πρόγνωση καιρού Ηρακλείου

Πρόγνωση καιρού Ιωαννίνων

Πρόγνωση καιρού Καβάλας

Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (17 έως 23 Ιουλίου) ξεκινάει με βροχές και παροδικές μπόρες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - τοπικά έντονα φαινόμενα στην ανατολική/βορειοανατολική ηπειρωτική χώρα καθώς και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο. Την Τρίτη τα φαινόμενα θα μεταφερθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα καθώς και στα νοτιότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς (Αττική και Εύβοια). Βελτίωση του καιρού την Τετάρτη - καλές καιρικά συνθήκες τις υπόλοιπες ημέρες και μέχρι τα τέλη της βδομάδας. Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο έως ισχυροί - προσοχή στις περιοχές εκδήλωσης έντονων φαινομένων όπου οι άνεμοι πρόσκαιρα θα ενισχύονται σε πολύ ισχυρούς - και θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση και σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Σε άνοδο μετά τα μέσα της βδομάδας.
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 14/7/2017