Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 17-07-2017 έως 21-07-2017

Ημερομηνία: 16 Ιουλίου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 17-07-2017 ΕΩΣ 21-07-2017 
 
Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας καθώς και σε περιοχές του βόρειου Αιγαίου και της Κρήτης - ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα στην νότια Χαλκιδική (νότια Κασσάνδρα και νότια Σιθωνία), την ανατολική Θεσσαλία (επικίνδυνα φαινόμενα στις Σποράδες και το Πήλιο χωρίς να αποκλείεται να πληγεί και ο Βόλος), την βόρεια Εύβοια (επικίνδυνα φαινόμενα στο Αρτεμίσιο) και την βορειοανατολική Στερεά (ανατολική Φθιώτιδα). Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αργά το βράδυ. Τοπικές βροχές βόρειου ρεύματος την Τρίτη σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς, των Κυκλάδων και της βόρειας Κρήτης καθώς και στην Θράκη και το βόρειο Αιγαίο - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές πυκνότερες τις απογευματινές ώρες στον ηπειρωτικό ορεινό κορμό της Πίνδου όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν σποραδικές μπόρες. Βελτίωση του καιρού την Τετάρτη - καλές καιρικά συνθήκες την Πέμπτη και την Παρασκευή. Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση και σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα - σε άνοδο από την Τετάρτη.

Προγνωστικοί χάρτες:

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (22 έως 23 Ιουλίου) αναμένονται καλές καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και υψηλές θερμοκρασίες.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (24 έως 30 Ιουλίου) ξεκινάει με καλές καιρικά συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες - πιθανόν στα ηπειρωτικά πεδινά >38 βαθμούς Κελσίου. 
 
YouWeather.com  

Ημ/νία καταχώρησης: 16/7/2017