Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 24-07-2017 έως 28-07-2017

Ημερομηνία: 23 Ιουλίου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 24-07-2017 ΕΩΣ 28-07-2017 
 
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις την Δευτέρα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - τοπικές μπόρες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας καθώς και μεμονωμένες μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά της Θεσσαλίας. Νεφώσεις αστάθειας την Τρίτη σε τμήματα της ανατολικής και νότιας Πελοποννήσου, των ανατολικών Κυκλάδων και του Αργοσαρωνικού με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών - καλές καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων αστάθειας τις μεσημεριανές ώρες. Αίθριος καιρός την Τετάρτη στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - αστάθειας τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Επιδείνωση του καιρού την Πέμπτη στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας με βροχές και τοπικές καταιγίδες - τα φαινόμενα κατά τόπους στα κεντρικά, βορειοδυτικά και βόρεια θα είναι έντονα - καλύτερες συνθήκες στην νοτιοανατολική ηπειρωτική και νότια νησιωτική χώρα. Τοπικές βροχές και σποραδικές μπόρες την Παρασκευή στην ανατολική ηπειρωτική και ανατολική και νότια νησιωτική χώρα - τοπικά έντονα φαινόμενα στο βόρειο Αιγαίο. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις μεσημεριανές ώρες θα δώσουν σποραδικές μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - την Πέμπτη θα στραφούν σε Δ/ΔΒΔ τοπικά ισχυρούς στο Ιόνιο και το δυτικό Κρητικό - και θερμοκρασία σε άνοδο μέχρι την Τετάρτη και σε υψηλά επίπεδα. Σε σταδιακή πτώση στην συνέχεια.

Προγνωστικοί χάρτες:

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (29 έως 30 Ιουλίου) αναμένονται καλές καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και θερμοκρασίες σε ελαφρώς χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (31 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου) ξεκινάει με καλές καιρικά συνθήκες και υψηλές θερμοκρασίες οι οποίες θα διατηρηθούν μέχρι και το Σαββατοκύριακο. 
 
YouWeather.com  

Ημ/νία καταχώρησης: 23/7/2017