Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 07-08-2017 έως 11-08-2017

Ημερομηνία: 6 Αυγούστου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 07-08-2017 ΕΩΣ 11-08-2017 
 
Αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας - ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες την Τρίτη - αργά το βράδυ δεν αποκλείεται να σημειωθούν σποραδικές μπόρες και στην ευρύτερη περιοχή του Αμβρακικού. Αστάθεια την Τετάρτη στα ηπειρωτικά ορεινά της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας καθώς και στο κεντρικό Ιόνιο (Λευκάδα, Κεφαλλονιά και Ιθάκη) - αργά το απόγευμα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική και κεντρική Μακεδονία και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Καλές καιρικά συνθήκες την Πέμπτη και την Παρασκευή με περιορισμένη αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - την Πέμπτη θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στο κεντρικό Αιγαίο και νότιο Αιγαίο σε τοπικά ισχυρούς - και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε υψηλά επίπεδα. Τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά πεδινές έως τους 40 βαθμούς Κελσίου - στα ανατολικά προσήνεμα και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα είναι 5 έως 7 βαθμούς χαμηλότερη λόγω ενισχυμένου βόρειου ρεύματος (μελτέμι).

Προγνωστικοί χάρτες:

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (12 έως 13 Αυγούστου) αναμένονται καλές καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - περιορισμένη αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα και τοπικά στα δυτικά ηπειρωτικά πεδινά έως τους 39 βαθμούς Κελσίου - σημαντικά χαμηλότερη στα ανατολικά προσήνεμα και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (14 έως 20 Αυγούστου) ξεκινάει με αστάθεια στα κεντρικά και βόρεια η οποία θα είναι σημαντικότερη την Τρίτη 15 Αυγούστου - δεν αποκλείονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες. Θερμοκρασία σε πτώση της τάξης των 5 έως 7 βαθμών Κελσίου και ενίσχυση των ανέμων.
 
YouWeather.com  

Ημ/νία καταχώρησης: 6/8/2017