Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 14-08-2017 έως 18-08-2017

Ημερομηνία: 13 Αυγούστου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 14-08-2017 ΕΩΣ 18-08-2017 
 
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας τις μεσημεριανές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικές μπόρες την Τρίτη στις Σποράδες (πιθανόν και το ανατολικό Πήλιο), καθώς και στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως των νομών Σερρών. Δράμας και Καβάλας) - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες την Τετάρτη με μπόρες να σημειώνονται τις πρωινές ώρες και σε περιοχές της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στην Εύβοια) - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές. Αστάθεια την Πέμπτη στα βόρεια ηπειρωτικά - ηλιοφάνεια με κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Βελτιωμένος καιρός την Παρασκευή στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί - την Τρίτη και την Τετάρτη θα ενισχυθούν πρόσκαιρα στο κεντρικό Αιγαίο και νότιο Αιγαίο σε τοπικά πολύ ισχυρούς - και θερμοκρασία σε μικρή πτώση και σε κανονικά έως ελαφρώς χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.

Προγνωστικοί χάρτες:

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (19 έως 20 Αυγούστου) αναμένονται καλές καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - σταδιακή επιδείνωση θα παρουσιάσει όμως ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής και από τα βορειοδυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες οι οποίες τα ξημερώματα της Δευτέρας θα ενταθούν στα δυτικά και βόρεια. Άνεμοι από ΒΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και σε ελαφρώς υψηλότερα για την εποχή επίπεδα - σε σταδιακή πτώση από το βράδυ της Κυριακής.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (21 έως 27 Αυγούστου) ξεκινάει με αστάθεια στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια η οποία θα είναι σημαντικότερη την Τρίτη 22 Αυγούστου - δεν αποκλείονται τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα βόρεια. Βελτίωση του καιρού μετά τα μέσα της βδομάδας. Θερμοκρασία σε πτώση και σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.
 
YouWeather.com  

Ημ/νία καταχώρησης: 13/8/2017