Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 18-09-2017 έως 22-09-2017

Ημερομηνία: 17 Σεπτεμβρίου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 18-09-2017 ΕΩΣ 22-09-2017 
 
Δευτέρα: Ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις προσήνεμες στο βόρειο ρεύμα ορεινές περιοχές του Ιονίου, της Δωδεκανήσου και της βόρειας Κρήτης. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο και σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα - γενικευμένες θερμοκρασίες 35 βαθμών Κελσίου και στα ηπειρωτικά πεδινά της κεντρικής, ανατολικής και νότιας Ελλάδας τοπικά έως 39 βαθμούς Κελσίου.
Τρίτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - σταδιακά και μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθουν νεφώσεις αστάθειας στα ηπειρωτικά ορεινά της Πελοποννήσου και της δυτικής Κρήτης και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες. Άνεμοι από Δ/ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση μετά το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά.
Τετάρτη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο καθώς και σε τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές - τοπικές μπόρες αργά το βράδυ στην Θράκη. Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση και σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Πέμπτη: Νεφώσεις με σποραδικές μπόρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την βορειοδυτική Πελοπόννησο, την Θράκη και σε τμήματα του βόρειου Αιγαίου. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές πυκνότερες στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση και σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.
Παρασκευή: Σποραδικές μπόρες σε τμήματα του βόρειου Αιγαίου - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο αλλά σε ελαφρώς χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.
 

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (23 έως 24 Σεπτεμβρίου) αναμένονται καλές καιρικά συνθήκες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (25 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου) ξεκινάει με καλές καιρικά συνθήκες. Μεταβολή του καιρού αναμένεται στα μέσα της βδομάδας με πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Νέα σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας στα τέλη της βδομάδας.
 
 
YouWeather.com  

Ημ/νία καταχώρησης: 17/9/2017