Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 25-09-2017 έως 29-09-2017

Ημερομηνία: 24 Σεπτεμβρίου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 25-09-2017 ΕΩΣ 29-09-2017 
 
Δευτέρα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες στο Ιόνιο καθώς και σε τμήματα της Ηπείρου, την Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Αργά το απόγευμα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στο βόρειο Αιγαίο καθώς και σε παραθαλάσσιες περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Εύβοιας με κατά τόπους έντονες βροχές. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.
Τρίτη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες στην Θράκη, το βόρειο Αιγαίο καθώς και στα ανατολικότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς - αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.
Τετάρτη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες στις προσήνεμες περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας (νότια Χαλκιδική, Μαγνησία, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Αττική και Εύβοια) καθώς και σε περιοχές του βόρειου Αιγαίου. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας - χιονοπτώσεις αργά το βράδυ στα ορεινότερα τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με υψόμετρο >2100μ. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε πτώση και σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.
Πέμπτη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες σε τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Πελοποννήσου και της Κρήτης - χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >2000μ. Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές και πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών στο Ιόνιο και τις δυτικές και βόρειες Κυκλάδες. Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση και σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα - μέγιστες θερμοκρασίες έως τους 25 βαθμούς στα δυτικά και έως τους 21 στις υπόλοιπες περιοχές.
Παρασκευή: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην ανατολική ηπειρωτική χώρα - χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >1900μ (πιθανόν αξιόλογες για την εποχή χιονοστρώσεις στον Παρνασσό και την Οίτη). Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο έως πολύ ισχυροί - στο δυτικό Κρητικό και την θάλασσα των Κυθήρων και το νότιο Ιόνιο από Α/ΑΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί - και θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση και σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
 

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (30 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου) αναμένονται βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά - καλές καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές. Περαιτέρω βελτίωση του καιρού την Κυριακή. Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με τάσεις εξασθένησης και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο την Κυριακή.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (2 έως 8 Οκτωβρίου) ξεκινάει με καλές καιρικά συνθήκες. Μεταβολή του καιρού αναμένεται στα μέσα της βδομάδας με βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Θερμοκρασία σε άνοδο και σε κανονικά έως ελαφρώς υψηλότερα για την εποχή επίπεδα.
 
 
YouWeather.com  

Ημ/νία καταχώρησης: 24/9/2017