Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 23-10-2017 έως 27-10-2017

Ημερομηνία: 22 Οκτωβρίου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 23-10-2017 ΕΩΣ 27-10-2017 
 
Δευτέρα: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο καθώς και σε τμήματα της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά και μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές - καλύτερες καιρικά συνθήκες σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Πελοποννήσου και της Δωδεκανήσου με αυξημένη ηλιοφάνεια και πιθανότητα εκδήλωσης αστάθειας τις βραδυνές ώρες. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΒΔ/ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση στα δυτικά και βόρεια.
Τρίτη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας εκτός από το βόρειο Ιόνιο, μεγάλα τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας όπου θα επικρατήσουν καλύτερες καιρικά συνθήκες με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις και μικρή πιθανότητα για βροχές. Άνεμοι στο Ιόνιο από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στο Κρητικό από Δ/ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και στα υπόλοιπα πελάγη από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση και στις υπόλοιπες περιοχές.
Τετάρτη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες στην Μακεδονία, την Θράκη, την Θεσσαλία, το βόρειο Αιγαίο, τμήματα της ανατολικής Στερεάς, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα - χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και στα υπόλοιπα τμήματα της ανατολικής Στερεάς καθώς και σε τμήματα της Πελοποννήσου ενώ θα βελτιωθεί στα βόρεια. Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε πτώση και σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.
Πέμπτη: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων και της βόρειας Κρήτης - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση και σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.
Παρασκευή: Νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη - ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (28 έως 29 Οκτωβρίου) ξεκινάει με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά καθώς και σε τμήματα της ανατολικής και νότιας νησιωτικής χώρας - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες την Κυριακή με τα φαινόμενα σταδιακά να περιορίζονται στο βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Πιθανή πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού αργά το βράδυ στα βόρεια. Θερμοκρασία σε άνοδο και σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα.
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (30 Οκτωβρίου έως 5 Νοεμβρίου) ξεκινάει με καλές γενικά καιρικά συνθήκες. Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα μέσα της βδομάδας με βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
Θερμοκρασία σε σημαντική πτώση και σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.
 
 
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 22/10/2017