Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 25 έως 26 Νοεμβρίου 2017

Ημερομηνία: 24 Νοεμβρίου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 25 ΕΩΣ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
 
Σάββατο: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές σε τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως στην Χαλκιδική και την Θάσο), της ανατολικής Θεσσαλίας, της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, της δυτικής Κρήτης και της νότιας Δωδεκανήσου. Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τμήματα του βόρειου Αιγαίου.
Κυριακή: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές μπόρες σε τμήματα του Ιονίου, του βόρειου Αιγαίου, των ανατολικών Κυκλάδων, της δυτικής Κρήτης και της Δωδεκανήσου. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Σημαντική επιδείνωση του καιρού μετά το απόγευμα και από τα δυτικά με βροχές κατά τόπους έντονες.
 
Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς - σταδιακά την Κυριακή θα στραφούν σε ΝΔ/ΝΝΔ μέτριους - και θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
 
Δορυφορική εικόνα της Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Νοεμβρίου 2017
Πηγή: www.nasa.gov
 
 
Πρόγνωση καιρού μεγάλων ελληνικών πόλεων: 
 

Πρόγνωση καιρού Αθήνας

Πρόγνωση καιρού Θεσσαλονίκης

Πρόγνωση καιρού Πάτρας

Πρόγνωση καιρού Λάρισας

Πρόγνωση καιρού Ηρακλείου

Πρόγνωση καιρού Ιωαννίνων

Πρόγνωση καιρού Καβάλας

Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (27 Νοεμβρίου έως 3 Δεκεμβρίου) ξεκινάει με βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδα με υψόμετρο >1200μ και της και βόρειας Ελλάδας με υψόμετρο >800μ. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες την Τρίτη με τα φαινόμενα να περιορίζονται σταδιακά στα ανατολικά και νότια. Καλές καιρικά συνθήκες την Τετάρτη στα δυτικά και βόρεια - βροχές και σποραδικές μπόρες στα ανατολικά και νότια. Νέα επιδείνωση του καιρού την Πέμπτη μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά - τοπικά έντονα φαινόμενα. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων την Παρασκευή και περιορισμός τους στα ανατολικά και νότια. Καλές γενικά καιρικά συνθήκες το Σαββατοκύριακο με κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές βροχές στην δυτική, ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.
 
Άνεμοι από ΔΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο έως πολύ ισχυροί - με τάσεις εξασθένησης την Τετάρτη και στροφή τους σε ΝΔ/ΝΝΔ μέτριους έως ισχυρούς - και θερμοκρασία με μεγάλες εναλλαγές - σε σημαντική πτώση στις αρχές της βδομάδας, σε σημαντική άνοδο το Σαββατοκύριακο.
 
Χιονοδρομικά Κέντρα:
 
Καλές προοπτικές για αξιόλογες χιονοστρώσεις στα χιονοδρομικά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας την επόμενη βδομάδα - εφόσον επαληθευτούν οι προγνώσεις κάποια θέτουν υποψηφιότητα για έναρξη στις αρχές Δεκεμβρίου
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 24/11/2017