Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 2 έως 3 Δεκεμβρίου 2017

Ημερομηνία: 1 Δεκεμβρίου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 2 ΕΩΣ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
 
Σάββατο: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε τμήματα του Ιονίου, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Πελοποννήσου, της κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης - ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, του βόρειου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου. Καλύτερες καιρικά συνθήκες στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Κυριακή: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες σε τμήματα του Ιονίου, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Πελοποννήσου, της κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές πυκνότερες στην ανατολική Θεσσαλία και σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στην Αττική) με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας. Επιδείνωση του καιρού μετά το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο με σποραδικές μπόρες.
 
Άνεμοι από Ν/ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί - σταδιακά την Κυριακή θα στραφούν σε ΝΔ/ΔΝΔ μέτριους - και χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε ελαφρώς υψηλότερα για την εποχή επίπεδα.
 
Δορυφορική εικόνα της Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου 2017
Πηγή: www.nasa.gov
 
 
Πρόγνωση καιρού μεγάλων ελληνικών πόλεων: 
 

Πρόγνωση καιρού Αθήνας

Πρόγνωση καιρού Θεσσαλονίκης

Πρόγνωση καιρού Πάτρας

Πρόγνωση καιρού Λάρισας

Πρόγνωση καιρού Ηρακλείου

Πρόγνωση καιρού Ιωαννίνων

Πρόγνωση καιρού Καβάλας

Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (4 έως 10 Δεκεμβρίου) ξεκινάει με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην δυτικής και κεντρική Ελλάδα - χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Την Τρίτη τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική και νότια Ελλάδα - χιονοπτώσεις στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Βελτίωση του καιρού στην συνέχεια - σποραδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο την Τετάρτη το πρωί στην ανατολική νησιωτική χώρα και πιθανόν την Εύβοια και τις βόρειες Κυκλάδες - και μέχρι την Παρασκευή όπου αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.
 
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί - με τάσεις περαιτέρω ενίσχυσης την Τετάρτη στο ΝΑ Αιγαίο σε πολυ σχυρούς - και θερμοκρασία σεε σημαντική πτώση και σε χαμηλά επίπεδα μετά τα μέσα της βδομάδας.
 
Χιονοδρομικά Κέντρα:
 
Καλές προοπτικές για αξιόλογες χιονοστρώσεις στα χιονοδρομικά της βορειοδυτικής Ελλάδας την επόμενη βδομάδα.
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 1/12/2017