Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 4 έως 8 Δεκεμβρίου 2017

Ημερομηνία: 3 Δεκεμβρίου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 4 ΕΩΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017 
 
Δευτέρα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες σε τμήματα του Ιονίου, της Ηπείρου (κυρίως στην Πρέβεζα και την Άρτα), της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Πελοποννήσου της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας και του βόρειου Αιγαίου. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς. Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της κεντρικής Μακεδονίας, Σταδιακά και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα μετατοπιστούν ανατολικότερα - επιδείνωση του καιρού στην Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θράκης. Άνεμοι στο Ιόνιο από Δ/ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από Δ/ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, μετά το μεσημέρι θα στραφούν παντού σε ΒΔ με τάσεις ενίσχυσης σε ισχυρούς και θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση.
Τρίτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές σε τμήματα του βόρειου Αιγαίου, των Κυκλάδων, την Κρήτης και της Δωδεκανήσου - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές πυκνότερες στην δυτική Μακεδονία όπου θα σημειώνονται ασθενείς χιονοπτώσεις. Επιδείνωση του καιρού προς το μεσημέρι στα ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές/ημιπεδινές περιοχές. Εντονότερα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την Στερεά και την βόρεια Πελοπόννησο. Σταδιακά και προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία σε ραγδαία πτώση και σε πολύ χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα. Ισχυρός παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
Τετάρτη: Νεφώσεις στα ανατολικότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στην ανατολική Αττική και την νότια Εύβοια), τις Κυκλάδες και την Κρήτη με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο >400μ - στην Κρήτη σε περιοχές με υψόμετρο >700μ - σταδιακά και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην βόρεια Κρήτη. Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί έως πολύ ισχυροί με τάσεις εξασθένησης μετά το μεσημέρι - και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο αλλά σε πολύ χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα. Παγετός το βράδυ και νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά.
Πέμπτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στο κεντρικό Αιγαίο, την νότια Εύβοια, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη - αίθριος καιρός στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο νότιο Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο και σε ελαφρώς χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.
Παρασκευή: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην δυτική Ελλάδα και θα σημειωθούν τοπικές βροχές - περαιτέρω επιδείνωση του καιρού αργά το βράδυ. Άνεμοι από ΝΔ/ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (9 έως 10 Δεκεμβρίου) αναμένεται σημαντική επιδείνωση του καιρού με βροχές - τοπικά έντονες - στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές/ημιπεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας - τοπικά έντονες στα βορειοδυτικά.
Άνεμοι το Σάββατο από Ν/ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί - την Κυριακή θα στραφούν στα νότια σε Δ/ΔΝΔ και στα κεντρικά και βόρεια σε ΔΒΔ/ΒΔ μέτριους έως ισχυρούς - και θερμοκρασία σε πτώση σημαντικότερη στα βόρεια.
 
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (11 έως 17 Δεκεμβρίου) ξεκινάει με βελτιωμένο καιρό και τοπικές βροχές στα δυτικά και νότια. Το καιρικό αυτό σκηνικό θα διατηρηθεί έως τα μέσα της βδομάδας όπου αναμένεται επιδείνωση του καιρού με τοπικές έντονες βροχές.
Θερμοκρασία σε άνοδο και σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα.
 
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 3/12/2017