Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 9 έως 10 Δεκεμβρίου 2017

Ημερομηνία: 8 Δεκεμβρίου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 9 ΕΩΣ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
 
Σάββατο: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές μπόρες σε τμήματα του Ιονίου, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Πελοποννήσου, του βόρειου Αιγαίου, των ανατολικών Κυκλάδων, την δυτικής Κρήτης και της Δωδεκανήσου - χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές πυκνότερες στην δυτική Θεσσαλία και τα ηπειρωτικά τμήματα της Πελοποννήσου όπου ενδέχεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού αργά το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια με τοπικά έντονες βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Μέσα στην νύχτα τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, το βόρειο Αιγαίο, τα ανατολικότερα τμήματα της ανατολικής Στερεάς, τις Κυκλάδες, την νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Κυριακή: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες σε τμήματα βόρειου Αιγαίου, των Κυκλάδων, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές πυκνότερες στην Πελοπόννησο όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές/ημιορεινές περιοχές. Βελτίωση του καιρού αργά το βράδυ στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
 
Άνεμοι από Δ/ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί - πρόσκαιρα το βράδυ του Σαββάτου έως και τα ξημερώματα της Κυριακής θα ενταθούν σε τοπικά πολύ ισχυρούς και θα στραφούν σταδιακά σε Δ/ΔΒΔ - και θερμοκρασία σε πτώση και σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα την Κυριακή.
 
Δορυφορική εικόνα της Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2017
Πηγή: www.nasa.gov
 
 
Πρόγνωση καιρού μεγάλων ελληνικών πόλεων: 
 

Πρόγνωση καιρού Αθήνας

Πρόγνωση καιρού Θεσσαλονίκης

Πρόγνωση καιρού Πάτρας

Πρόγνωση καιρού Λάρισας

Πρόγνωση καιρού Ηρακλείου

Πρόγνωση καιρού Ιωαννίνων

Πρόγνωση καιρού Καβάλας

Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (11 έως 17 Δεκεμβρίου) ξεκινάει με τοπικές βροχές σε τμήματα της δυτικής νησιωτικής χώρας καθώς και στο βόρειο Αιγαίο πιο έντονα φαινόμενα την Πέμπτη στην βορειοδυτική χώρα. Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο με τοπικά έντονα φαινόμενα στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας - ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
 
Άνεμοι από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί - με τάσεις περαιτέρω ενίσχυσης την Παρασκευή- και θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο και σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα μετά τα μέσα της βδομάδας.
 
Χιονοδρομικά Κέντρα:
 
Καλές προοπτικές για αξιόλογες χιονοστρώσεις στα χιονοδρομικά της βορειοδυτικής Ελλάδας και ίσως της βόρειας Πελοποννήσου το Σαββατοκύριακο.
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 8/12/2017