Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 16 έως 17 Δεκεμβρίου 2017

Ημερομηνία: 15 Δεκεμβρίου 2017
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 16 ΕΩΣ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017
 
Σάββατο: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε τμήματα του Ιονίου, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου - τοπικά έντονα φαινόμενα στην Λευκάδα, την Πρέβεζα, την Ηλεία και την Μεσσηνία. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές μπόρες - ασθενέστερα φαινόμενα στην ανατολική Στερεά και την βορειοανατολική Πελοπόννησο. Βελτίωση του καιρού το βράδυ στο μεγαλύτερο τμήμα της νότια νησιωτικής χώρας.
Κυριακή: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες σε τμήματα της Θράκης, του βόρειου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές πυκνότερες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο και τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές. Χιονοπτώσεις στην Πίνδο και τα ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου. Αργά το βράδυ επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και θα σημειωθούν σποραδικές χιονοπτώσεις.
 
Άνεμοι από ΝΔ/ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί - πρόσκαιρα το βράδυ του Σαββάτου έως και τα ξημερώματα της Κυριακής θα ενταθούν σε τοπικά πολύ ισχυρούς στο κεντρικό Αιγαίο, τις βόρειες Κυκλάδες και την ανατολική Στερεά. Την Κυριακή θα στραφούν σταδιακά σε Δ/ΔΒΔ μέτριους.
Θερμοκρασία σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα το Σάββατο, σε σταδιακή πτώση την Κυριακή σημαντικότερη στα βορειοδυτικά μετά το μεσημέρι.
 
Δορυφορική εικόνα της Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Δεκεμβρίου 2017
Πηγή: www.nasa.gov
 
 
Πρόγνωση καιρού μεγάλων ελληνικών πόλεων: 
 

Πρόγνωση καιρού Αθήνας

Πρόγνωση καιρού Θεσσαλονίκης

Πρόγνωση καιρού Πάτρας

Πρόγνωση καιρού Λάρισας

Πρόγνωση καιρού Ηρακλείου

Πρόγνωση καιρού Ιωαννίνων

Πρόγνωση καιρού Καβάλας

Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (18 έως 24 Δεκεμβρίου) ξεκινάει με σποραδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας - τα φαινόμενα πάντως θα είναι τοπικού χαρακτήρα εκτός από την ορεινή Ροδόπη και την βόρεια Πίνδο. Ηλιοφάνεια με σποραδικές βροχές στις υπόλοιπες περιοχές αλλά και μεγάλα διαστήματα με βελτιωμένο καιρό. Σταδιακά και προς το βράδυ θα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια χώρα. Καιρός ανατολικών προσήνεμων (Χαλκιδική, ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, βορειοανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη) την Τρίτη και την Τετάρτη αλλά με σημαντική μεταβολή του καιρού από το απόγευμα της Τετάρτης και από τα νοτιοδυτικά - τοπικά έντονα φαινόμενα μέσα στην νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη στην Πελοπόννησο, την Στερεά, την νοτιοανατολική Θεσσαλία και το σύνολο της νότιας νησιωτικής χώρας - ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Πελοποννήσου και της ανατολικής Στερεάς. Το καιρικό αυτό σκηνικό θα διατηρηθεί έως την Παρασκευή με αυξημένη μάλιστα πιθανότητα για τοπικά επικίνδυνα φαινόμενα στην νότια νησιωτική χώρα (Κυκλάδες και Κρήτη χρήζουν παρακολούθησης προγνωστικά τις επόμενες ημέρες). Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού το Σάββατο και νέα σημαντικότερη επιδείνωση την Κυριακή Παραμονή Χριστουγέννων με χιονοπτώσεις από τα βόρεια οι οποίες θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής Ελλάδας ακόμα και σε πεδινές περιοχές.
 
Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, από την Τρίτη θα στραφούν σε ΒΒΑ/ΒΑ με τάσεις ενίσχυσης σε ισχυρούς - περαιτέρω ενίσχυση την Πέμπτη σε τοπικά θυελλώδεις με σύγκλιση ΒΑ/ΝΑ ρεύματος στο νότια Αιγαίο - και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση και σε χαμηλά επίπεδα. Παγετός στα ηπειρωτικά από την Τετάρτη και μετά.
 
Χιονοδρομικά Κέντρα:
 
Βάσει προγνωστικών στοιχείων πάμε για έναρξη σεζόν μέσα στην επόμενη βδομάδα σε Καλάβρυτα και Μαίναλο, στην συνέχεια σε Παρνασσό και μέχρι τα Χριστούγεννα και στα υπόλοιπα χιονοδρομικά.
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 15/12/2017