Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 13 έως 14 Ιανουαρίου 2018

Ημερομηνία: 12 Ιανουαρίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 13 ΕΩΣ 14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
 
Σάββατο: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - τοπικά έντονα φαινόμενα στην Χαλκιδική, την Θάσο, την Λήμνο, την ανατολική Μαγνησία, τις Σποράδες, την Φθιώτιδα και την βόρεια Εύβοια. Αργά το απόγευμα έντονες βροχές θα σημειωθούν και στην δυτική Κρήτη. ενώ θα βελτιωθεί ο καιρός στα δυτικά και βόρεια. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της κεντρικής Μακεδονίας με υψόμετρο >700μ, της δυτικής Θεσσαλίας με υψόμετρο >800μ και της κεντρικής Στερεάς με υψόμετρο >900μ.
Κυριακή: Νεφώσεις με σποραδικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικού χαρακτήρα και κυρίως ορογραφικά (στους μεγάλους ορεινούς όκους και στις γειτνιάζουσες σε αυτούς περιοχές). Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Επιδείνωση του καιρού αργά το βράδυ σε τμήματα της Ηπείρου καθώς και της δυτικής της κεντρικής Μακεδονίας με τοπικές χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές/ημιπεδινές περιοχές.
 
Άνεμοι στα βόρεια από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα νότια από ΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση - το Σάββατο το βράδυ θα στραφούν και στα νότια σε ΒΒΑ/ΒΑ ισχυρούς - και θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση και σε χαμηλά επίπεδα ιδίως την Κυριακή.
 
Δορυφορική εικόνα της Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής 12 Ιανουαρίου 2018
Πηγή: www.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (15 έως 21 Ιανουαρίου) ξεκινάει με βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια - χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά και προς το βράδυ τα φαινόμενα θα μεταφερθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν την ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Βροχές και τοπικές μπόρες την Τρίτη στα δυτικά καθώς και στην νότια και νοτιοανατολική νησιωτική χώρα - καλύτερες καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές.
Σημαντική επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη και από τα βορειοδυτικά με έντονα φαινόμενα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας.
Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού την Πέμπτη και εκ νέου επιδείνωση το βράδυ της ίδιας μέρας και από τα βορειοδυτικά με τοπικά εντονες βροχές στα πεδινά και ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Καλές καιρικά συνθήκες την Παρασκευή. Νέα επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο με έντονα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.
 
Άνεμοι από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι - την Πέμπτη θα στραφούν σε Δ/ΔΒΔ ισχυρούς έως πολύ ισχυρούς.
Θερμοκρασία σε άνοδο έως την Τετάρτη - σε σημαντική πτώση στην συνέχεια κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.
 
Χιονοδρομικά Κέντρα:
 
Βάσει προγνωστικών στοιχείων τα χιονοδρομικά το επόμενο διάστημα θα δεχθούν στο σύνολο τους σημαντικές χιονοπτώσεις. 
Η καλύτερη μέρα για χιονοδρομία είναι η Κυριακή με ασθενή κατά βάση φαινόμενα στα χιονοδρομικά της βορειοδυτικής χώρας και ασθενείς ανέμους. 
Η επόμενη βδομάδα δεν φαίνεται να έχει κατάλληλες συνθήκες χιονοδρομίας μέχρι την Πέμπτη - έντονα φαινόμενα συνοδεία ισχυρών ανέμων. Παρασκευή αναμένεται βελτιωμένος καιρός αλλά παρουσία ισχυρών ανέμων.
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 12/1/2018