Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 5 έως 9 Φεβρουαρίου 2018

Ημερομηνία: 4 Φεβρουαρίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 5 ΕΩΣ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 
 
 
Δευτέρα: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες σε τμήματα της Μαγνησίας, της βορειοανατολικής Φθιώτιδας, της βόρειας Εύβοιας, της Χίου και της Λέσβου με σποραδικές βροχές - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις μετά το μεσημέρι στα βορειότερα τμήματα της Ροδόπης.
Άνεμοι από ΒΑ/ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στο Ιόνιο από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς.
Θερμοκρασία σε πτώση μετά το μεσημέρι και έως 13 βαθμούς στα βόρεια, έως 18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 16 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Τρίτη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Άνεμοι από ΑΝΑ/ΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως ισχυροί.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 14 βαθμούς στα βόρεια, έως 20 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 19 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Τετάρτη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Σχετική βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι στην νότια ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.
Άνεμοι από ΝΝΑ/ΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε ΝΔ/ΔΝΔ μέτριους.
Θερμοκρασία σε πτώση (κυρίως στα βόρεια) και έως 11 βαθμούς στα βόρεια, έως 18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 19 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Πέμπτη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο καθώς και σε τμήματα της Θράκης και του βόρειου Αιγαίου - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι από Δ/ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 15 βαθμούς στα βόρεια, έως 18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 17 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Παρασκευή: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - επιδείνωση του καιρού μετά το μεσημέρι με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι από ΝΑ/ΑΝΑ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης σε ισχυρούς.
Θερμοκρασία έως 14 βαθμούς στα βόρεια, έως 17 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 16 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα. Σε πτώση μετά το μεσημέρι.
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (10 έως 11 Φεβρουαρίου) αναμένεται κακοκαιρία στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με ισχυρές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά - σταδιακή βελτίωση του καιρού από την Κυριακή τα ξημερώματα.
Άνεμοι από ΝΑ/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί - σταδιακά θα στραφούν στα δυτικά και βόρεια σε ΒΔ μέτριους - και θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση στα δυτικά και βόρεια.
 
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (12 έως 18 Φεβρουαρίου) ξεκινάει με βροχές και σποραδικές χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού στην συνέχεια με κατά τόπους έντονα φαινόμενα και χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
 
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 4/2/2018