Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 10 έως 11 Φεβρουαρίου 2018

Ημερομηνία: 10 Φεβρουαρίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 10 ΕΩΣ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
 
Σάββατο: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - τοπικά έντονα φαινόμενα στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την βορειοδυτική Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της βορειοδυτικής Θεσσαλίας με υψόμετρο >800μ. Καλύτερες καιρικά συνθήκες με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στις νότιες Κυκλάδες και την Κρήτη. Αργά το απόγευμα έντονες βροχές θα σημειωθούν και σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της προσήνεμης κεντρικής Μακεδονίας (Πιερία και Χαλκιδική) καθώς και σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς και του βόρειου Αιγαίου.
Κυριακή: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο, την Μακεδονία, την Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα - χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με υψόμετρο >800μ. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στις υπόλοιπες περιοχές με πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών βροχών στην Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά.
 
Άνεμοι από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί - στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση - την Κυριακή θα στραφούν παντού σε ΒΔ μέτριους.
Θερμοκρασία σε πτώση και σε κανονικά για την εποχή επίπεδα - έως 11 βαθμούς στα βόρεια, έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 16 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
 
Δορυφορική εικόνα της Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου 2018
Πηγή: www.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (12 έως 18 Φεβρουαρίου) ξεκινάει με σποραδικά φαινόμενα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια - χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βορειοδυτικής Ελλάδας.
Επιδείνωση του καιρού την Τρίτη και από τα δυτικά με τοπικά έντονες βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Έντονη κακοκαιρία την Τετάρτη στην νότια ηπειρωτική και νότια και ανατολική νησιωτική χώρα - χιονοπτώσεις προς το βράδυ σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με χαμηλότερο υψόμετρο.
Σταδιακή βελτίωση του καιρού την Πέμπτη και την Παρασκευή. Καλές γενικά καιρικά συνθήκες το Σαββατοκύριακο.
 
Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι - την Τετάρτη θα στραφούν πρόσκαιρα στα νότια σε ΝΑ με την ίδια ένταση - και θερμοκρασία σε πτώση μέχρι την Τρίτη. Σε πρόσκαιρη άνοδο στα μέσα της βδομάδας και σε νέα πτώση στην συνέχεια.
 
Χιονοδρομικά Κέντρα:
 
Άσχημες γενικά συνθήκες για χιονοδρομίες το Σαββατοκύριακο με πυκνές νεφώσεις και ομίχλες στην πλειοψηφία των χιονοδρομικών και πολύ ενισχυμένους ανέμους.
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 10/2/2018