Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 13 έως 16 Φεβρουαρίου 2018

Ημερομηνία: 12 Φεβρουαρίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 13 ΕΩΣ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 
 
Τρίτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο και την Μακεδονία - χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο >800μ. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν σε τμήματα της Θράκης, της Θεσσαλίας, του βόρειου Αιγαίου, της ανατολικής Στερεάς, των Κυκλάδων και της δυτικής Κρήτης και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές.
Άνεμοι από Ν/ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο νότιο Ιόνιο έως ισχυροί - στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 13 βαθμούς στα βόρεια, έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 15 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Τετάρτη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο - χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές - τοπικά έντονες μπόρες τις πρωινές ώρες σε τμήματα του βόρειου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου. Σχετική βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι με σποραδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας.
Άνεμοι από Δ/ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Κρητικό έως ισχυροί, από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε ΔΝΔ/ΝΔ μέτριους.
Θερμοκρασία σε πτώση (κυρίως στα βορειοδυτικά) και έως 12 βαθμούς στα βόρεια, έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 14 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Πέμπτη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - τοπικά έντονα φαινόμενα σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας - πιθανόν να χιονίσει και μέσα στις πρωτεύουσες της δυτικής Μακεδονίας. Ένταση των φαινόμενα αργά το απόγευμα στην ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα. 
Άνεμοι στα δυτικά και βόρεια από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα ανατολικά και νότια από ΝΑ/ΝΝΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση στα δυτικά και βόρεια και έως 11 βαθμούς στα βόρεια, έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 16 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Παρασκευή: Νεφώσεις με τοπικές βροχές σε τμήματα της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της βορειοανατολικής Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου - χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά και μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην βόρεια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης σε ισχυρούς.
Θερμοκρασία έως 13 βαθμούς στα βόρεια, έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στην νότια Πελοπόννησο θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη) και έως 15 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (17 έως 18 Φεβρουαρίου) αναμένεται καλές γενικά καιρικές συνθήκες με αυξημένες νεφώσεις στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών. Επιδείνωση του καιρού την Κυριακή το βράδυ στα δυτικά με σποραδικές βροχές.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία σε πτώση.
 
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (19 έως 25 Φεβρουαρίου) ξεκινάει με βροχές και σποραδικές χιονοπτώσεις στα δυτικά,  κεντρικά και βόρεια. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού στα μέσα της βδομάδας με κατά τόπους έντονα φαινόμενα.
 
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 12/2/2018