Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 17 έως 18 Μαρτίου 2018

Ημερομηνία: 16 Μαρτίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 17 ΕΩΣ 18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
 
Σάββατο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στην δυτική και νότια Ελλάδα. Επιδείνωση αργά το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο με βροχές και σποραδικές μπόρες.
Άνεμοι από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Ιόνιο και το κεντρικό Αιγαίο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 21 βαθμούς στα βόρεια, έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 20 βαθμούς στην νησιωτική χώρα (τοπικά στην βόρεια Κρήτη θα είναι 5-6 βαθμούς υψηλότερη).
Κυριακή: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία, την δυτική Θεσσαλία, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο και μέχρι το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με υψόμετρο >2000-2100μ - με το πέρασμα του μετώπου τα υψόμετρα των χιονοπτώσεων στην Ήπειρο και δυτική Μακεδονία θα πέσουν στα 1500-1600μ. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού αργά το μεσημέρι στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με σποραδικές μπόρες στην δυτική και ανατολική νησιωτική χώρα. Νέα επιδείνωση του καιρού αργά το βράδυ στα δυτικά.
Άνεμοι από Ν/ΝΝΑ διευθύνεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο έως θυελλώδεις - σταδιακά και πριν το μεσημέρι θα στραφούν αρχικά στα δυτικά σε Δ/ΔΝΔ μέτριους και μέχρι το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές.
Θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση και έως 17 βαθμούς στα βόρεια, έως 19 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 18 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
 
 
Δορυφορική εικόνα της Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής 16 Μαρτίου 2018
Πηγή: www.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (19 έως 25 Μαρτίου) ξεκινάει με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βόρεια καθώς και σε περιοχές του κεντρικού Αιγαίου - χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα της Ηπείρου και της Μακεδονίας. Επιδείνωση αργά το απόγευμα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού την Τρίτη με τα φαινόμενα να περιορίζονται στα δυτικά - χιονοπτώσεις στα ορεινά σε περιοχές με υψόμετρο >1200μ.
Ραγδαία επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη και από τα βόρεια με τοπικά έντονα φαινόμενα - πολύ ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης.
Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού την Πέμπτη με μετωπικό πέρασμα βροχών και καταιγίδων από βορειοδυτικά προς νοτιοανατολικά - σημαντικές και έντονες βροχές κατά το πέρασμα αυτό αλλά με σχετικά μικρή διάρκεια.
Νέα επιδείνωση του καιρού την Παρασκευή με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.
Παρόμοιες καιρικά συνθήκες το Σάββατο με χιονοπτώσεις σε χαμηλά για την εποχή υψόμετρο της ηπειρωτικής χώρας (>500-700μ).
Σταδιακή βελτίωση του καιρού την Κυριακή με σποραδικά φαινόμενα στα ανατολικά.
 
Άνεμοι από ΝΝΔ/ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί - την Πέμπτη θα στραφούν σταδιακά σε ΒΒΔ/ΒΔ με την ίδια ένταση - και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση και σε χαμηλά επίπεδα μετά την Πέμπτη.
 
Χιονοδρομικά Κέντρα:
 
Άσχημες καιρικά συνθήκες για χιονοδρομίες το Σαββατοκύριακο με πυκνές νεφώσεις, ομίχλες, βροχές ακόμα και στις ψηλότερες πίστες και πολύ ισχυρούς Ν ανέμους.
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 16/3/2018