Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 24 έως 25 Μαρτίου 2018

Ημερομηνία: 23 Μαρτίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 24 ΕΩΣ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
 
Σάββατο: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες στο Ιόνιο, τα παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου, την δυτική Στερεά, την δυτική και βορειοδυτική Πελοπόννησο, την δυτική Κρήτη καθώς και σε τμήματα της Χαλκιδικής, του βόρειου Αιγαίο και της Δωδεκανήσου - χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής Στερεάς και της Θράκης με υψόμετρο >1000μ. Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Επιδείνωση του καιρού το μεσημέρι στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας με βροχές και σποραδικές μπόρες (καλύτερες καιρικά συνθήκες με τοπικά φαινόμενα και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνεια στην κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Χιονοπτώσεις στα ορεινά οι οποίες μετά το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους έντονες στην βόρεια Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά και την δυτική Θεσσαλία. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν ανατολικότερα με χιονοπτώσεις να σημειώνονται ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας ενώ έντονες βροχές αναμένονται σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς.
Άνεμοι στα βορειοδυτικά και βόρεια από ΒΑ/ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, στις υπόλοιπες περιοχές από Δ/ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο νότιο Ιόνιο, την θάλασσα των Κυθήρων και το δυτικό Κρητικό έως ισχυροί.
Θερμοκρασία σε πτώση και έως 13 βαθμούς στα βόρεια, έως 14 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (εκτός από την Αττικοβοιωτία και την Εύβοια που θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη) και έως 17 βαθμούς στην νησιωτική χώρα (σε σημαντική πτώση στην δυτική Κρήτη όπου από τους 30 βαθμούς της Πέμπτης η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς).
Κυριακή: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας εκτός από την ανατολική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία καθώς και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα όπου θα υπάρχει ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις (οι εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου και η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα φαίνεται να ξεκινάνε με καλές σχετικά καιρικά συνθήκες). Χιονοπτώσεις στα ορεινά με υψόμετρο >1300μ - σταδιακά πάντως και προς το μεσημέρι οι χιονοπτώσεις θα ανέβουν σε υψόμετρα 1500-1600μ. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού μετά το μεσημέρι στα δυτικα, κεντρικά και βόρεια με κατά τόπους έντονες βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις τοπικά ισχυρές στα ορεινότερα τμήματα με υψόμετρο >1800-1900μ. Καλύτερες καιρικά συνθήκες στην ανατολική Στερεά καθώς και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα
Άνεμοι από ΝΑ/ΝΝΑ διευθύνεις ισχυροί και προς το μεσημέρι στο Ιόνιο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις (στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες από ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι), σταδιακά θα στραφούν σε Ν μέτριους έως ισχυρούς.
Θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο και έως 12 βαθμούς στα βόρεια, έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 19 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
 
 
Δορυφορική εικόνα της Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής 23 Μαρτίου 2018
Πηγή: www.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (26 Μαρτίου έως 1 Απριλίου) ξεκινάει με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και τα βορειοανατολικά καθώς και σε περιοχές του κεντρικού και βόρειου Αιγαίου - χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.
Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού την Τρίτη με βροχές και σποραδικές μπόρες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
Σταδιακή βελτίωση του καιρού την Τετάρτη με τα φαινόμενα να περιορίζονται στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.
Καλές καιρικά συνθήκες την Πέμπτη και την Παρασκευή με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Αίθριος καιρός το Σαββατοκύριακο με καλοκαιρινή χροιά.
 
Άνεμοι από ΝΝΔ/ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι - την Τρίτη και την Τετάρτη θα στραφούν πρόσκαιρα σε ΒΒΔ/ΒΔ με την ίδια ένταση - και θερμοκρασία σε πτώση έως τα μέσα της βδομάδας. Σε σημαντική άνοδο στην συνέχεια και σε πολύ υψηλά για την εποχή επίπεδα το Σαββατοκύριακο (τοπικά στα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά έως τους 28 βαθμούς Κελσίου).
 
Χιονοδρομικά Κέντρα:
 
Άσχημες καιρικά συνθήκες για χιονοδρομίες το Σαββατοκύριακο με πυκνές νεφώσεις, ομίχλες, έντονες χιονοπτώσεις και πολύ ισχυρούς Ν/ΝΑ ανέμους. Καλές ημέρες για χιονοδρομία μετά τα μέσα της επόμενης βδομάδας με ιδανικότερες ημέρες την Πέμπτη και την Παρασκευή.
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 23/3/2018