Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 14 έως 15 Απριλίου 2018

Ημερομηνία: 13 Απριλίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 14 ΕΩΣ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018
 
Σάββατο: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης - τοπική αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.
Άνεμοι από Α/ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι - στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - με τάσεις ενίσχυσης αργά το απόγευμα στο Κρητικό και το νότιο Ιόνιο σε ισχυρούς.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 25 βαθμούς στα βόρεια, έως 27 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα δυτικά θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη) και έως 24 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
Κυριακή: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - σποραδικές μπόρες στα δυτικά και βορειοδυτικά ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι από Α/ΑΒΑ διευθύνεις μέτριοι και τοπικά στο νότιο Αιγαίο, το Κρητικό και την θάλασσα των Κυθήρων έως ισχυροί, σταδιακά στο Αιγαίο θα στραφούν σε Β/ΒΒΔ μέτριους.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 25 βαθμούς στα βόρεια, έως 27 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα δυτικά θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη) και έως 25 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
 
Δορυφορική εικόνα της Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Απριλίου 2018
Πηγή: www.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (16 έως 22 Απριλίου) ξεκινάει με βροχές και σποραδικές μπόρες στην ανατολική και νότια Ελλάδα - μέσα στην νύχτα της Δευτέρας/ξημερώματα Τρίτης οι βροχές θα γενικευτούν και θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Σποραδικές μπόρες την Τρίτη στα κεντρικά και βόρεια.
Επιδείνωση του καιρού την Τετάρτη και την Πέμπτη με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - τοπικά έντονα φαινόμενα στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά. Χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας (>1900-2000μ).
Βελτίωση του καιρού την Παρασκευή και το Σάββατο - νέα επιδείνωση του καιρού την Κυριακή.
 
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης την Τετάρτη και την Πέμπτη στο Αιγαίο σε τοπικά ισχυρούς. Θερμοκρασία σε πτώση και σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα μετά την Πέμπτη.
 
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 13/4/2018