Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 16 έως 20 Απριλίου 2018

Ημερομηνία: 16 Απριλίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 16 ΕΩΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 
 
Δευτέρα: Σποραδικές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια - ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Επιδείνωση του καιρού προς το μεσημέρι στα ανατολικά ηπειρωτικά με βροχές και τοπικές μπόρες οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα επηρεάσουν το μεγαλύτερο τμήμα της δυτικής Ελλάδας καθώς και τα νότια νησιωτικά τμήματα - τοπικά έντονα φαινόμενα στην δυτική Στερεά και την βορειοδυτική Πελοπόννησο και προς το βράδυ στην δυτική Θεσσαλία και στα ηπειρωτικά ορεινά της ανατολικής Στερεάς.
Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι στα βόρεια αλλά σε υψηλά επίπεδα στα νότια και έως 21 βαθμούς στα βόρεια (σταδιακή πτώση της τάξης των 6 έως 8 βαθμών Κελσίου), έως 22 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 24 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στην βόρεια Κρήτη θα είναι 5-6 βαθμούς υψηλότερη). 
Τρίτη: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και του βόρειου Αιγαίου - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.
Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε πτώση στην νησιωτική χώρα και έως 22 βαθμούς στα βόρεια, έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 21 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Τετάρτη: Νεφώσεις αστάθειας με σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά - τοπικά έντονα φαινόμενα στην Ήπειρο και την δυτική Στερεά. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 23 βαθμούς στα βόρεια, έως 25 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 21 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Πέμπτη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Ήπειρο και την δυτική Στερεά. Ηλιοφάνεια με νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές πυκνότερες στα ηπειρωτικά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας όπου θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, πρόσκαιρα στο κεντρικό και νότια Αιγαίο έως ισχυροί.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 23 βαθμούς στα βόρεια, έως 24 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 20 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Παρασκευή: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές μπόρες στα βορειοανατολικά (ανατολική Μακεδονία, Θράκη και βόρειο Αιγαίο). Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές μπόρες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας - χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας (>1900-2000μ).
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, πρόσκαιρά στο Αιγαίο έως πολύ ισχυροί.
Θερμοκρασία σε σημαντική πτώση μετά το μεσημέρι και έως 17 βαθμούς στα βόρεια, έως 21 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 21 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

Σαββατοκύριακο:   
 
Το Σαββατοκύριακο (21 έως 22 Απριλίου) αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στην ανατολική ηπειρωτική και νότια νησιωτική χώρα (δεν αποκλείονται όψιμες χιονοπτώσεις στα ορεινότερα τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς με υψόμετρο >1500μ). Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Βελτίωση του καιρού την Κυριακή.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο έως πολύ ισχυροί με τάσεις εξασθένησης το Σάββατο το απόγευμα και θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση και σε πολύ χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
 
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική: 
 
Η βδομάδα (23 έως 29 Απριλίου) ξεκινάει με καλές γενικά καιρικά συνθήκες και περιορισμένη αστάθεια στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Θερμοκρασία σε άνοδο και σε υψηλά επίπεδα στα τέλη της βδομάδας.
 
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 16/4/2018