Στατιστική Ανάλυση - Μακροπρόθεσμη Εκτίμηση καιρού Άνοιξη 2017 (Ελλάδα)

 
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ - ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΑΝΟΙΞΗ 2017 (ΕΛΛΑΔΑ)
 
Ελαφρώς θερμότερη από τις μέσες κλιματικές τιμές αναμένεται η άνοιξη 2017. Κύρια χαρακτηριστικά ο σχετικά θερμός και υγρός Μάρτιος - κυρίως στα ανατολικά, δυτικά και νότια, ο σχετικά ψυχρός Απρίλιος - πιθανόν με έντονες εξάρσεις ψύχους στα ανατολικά και βόρεια - και ο θερμός Μάιος κυρίως στα δυτικά και νότια (πιθανόν τα βόρεια να έχουν ψυχρή συμπεριφορά).

Αναλυτικά η τάση του καιρού για την Άνοιξη 2017 στην Ελλάδα:

Γενική Τάση:
 
Απόκλιση από τις μέσες θερμοκρασίες:
 
Βόρεια Ελλάδα:
 
Δυτική Ελλάδα:
  
Ανατολική Ελλάδα:
 
Νότια Ελλάδα:
 
Ανάλυση:
 
Μάρτιος 2017: Ο μήνας ξεκινάει με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες και καλές γενικά καιρικά συνθήκες. Επιδείνωση θα παρουσιάσει στην συνέχεια με αρκετές βροχές στα δυτικά, κεντρικά και νότια - τοπικά έντονα φαινόμενα στα νότια. Βελτίωση του καιρού στην συνέχεια και καλές γενικά καιρικά συνθήκες - πιθανόν ζωνική κυκλοφορία έως τα τέλη του μήνα με πρόσκαιρη μόνο επιδείνωση του καιρού την περίοδο της 25ης Μαρτίου. Αρκετή ζέστη στα τέλη του μήνα. 
 
Απρίλιος 2017: Ο μήνας ξεκινάει με επιδείνωση του καιρού κυρίως στα δυτικά και ενισχυμένο ΒΔ ρεύμα. Πρόσκαιρη άνοδος της θερμοκρασίας στα μέσα του μήνα στα νότια - αρκετές βροχές στις υπόλοιπες περιοχές. Επιδείνωση του καιρού στα μέσα του μήνα - την Μεγάλη Βδομάδα - με ενίσχυση των βορείων ανέμων και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας). Βελτίωση του καιρού στα τέλη του μήνα και άνοδος της θερμοκρασίας.
 
Μάιος 2017: Ο μήνας ξεκινάει με χαμηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες και αυξημένη πιθανότητα για αστάθεια. Βελτίωση του καιρού στην συνέχεια και σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας στα δυτικά, ανατολικά και νότια - ψύχρα στα κεντρικά και βόρεια και αυξημένη αστάθεια. Περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας στα νότια προς τα τέλη του μήνα και πιθανότητα για καυσωνικό επεισόδιο - αστάθεια στην ανατολική χώρα. Πτώση της θερμοκρασίας στα τέλη του μήνα.
 
 
Δημήτρης Καμπόλης 
YouWeather.com
 
Η παραπάνω ανάλυση αποτελεί εκτίμηση και όχι πρόγνωση.
 
Data provided by the NOAA/OAR/ESRL PSD, Boulder, Colorado, USA, from their Web site at http://www.esrl.noaa.gov/psd/

 

Ημ/νία καταχώρησης: 22/2/2017