Numa Cyclone (GR Ζήνων) - Έκτακτο Δελτίο Καιρού

Ημερομηνία: 18 Νοεμβρίου 2017
 
NUMA CYCLONE (GR ΖΗΝΩΝ) - ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ
 
Σε ισχύ από το Σάββατο 20:00 έως την Κυριακή 13:00 και αφορά το μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας καθώς και επιμέρους τμήματα της ανατολικής και νότιας νησιωτικής χώρας.

Αναλυτική πρόγνωση:

Ιδιαίτερα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν από το βράδυ του Σαββάτου αρχικά την δυτική Ελλάδα και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής τα κεντρικά, ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας.
Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες (συνοδεία χαλαζοπτώσεων), καθώς και οι ενισχυμένοι άνεμοι κατά την κίνηση του κυκλώνα ανατολικά.
 
Numa Cyclone (GR Ζηνων) - σημερινή δορυφορική φωτογραφία.
Πηγή: www.nasa.gov
 
 
Ιδιαίτερη προσοχή τα παρακάτω διαστήματα και για τις εξής περιοχές:
 
-Από τις 20:00 (Σάββατο)-03:00 (Κυριακή) αναμένονται ιδιαίτερα έντονα βροχές στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο, τα παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς και την δυτική Πελοπόννησο. Ιδιαίτερη προσοχή στην Λευκάδα, την Κεφαλλονιά, την Ιθάκη, την Πρέβεζα και την Αιτωλοακαρνανία όπου ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων.
-Από τις 03:00-07:00 αναμένεται μετατόπιση των φαινομένων σε τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς, της Θεσσαλίας και της βόρειας Πελοποννήσου. Ιδιαίτερη προσοχή στην Ευρυτανία, την Καρδίτσα, την Λάρισα, την Μαγνησία και την Φθιώτιδα όπου ενδεχομένως να υπάρξουν προβλήματα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, Τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο και την δυτική Πελοπόννησο.
-Από τις 07:00-13:00 αναμένεται επιδείνωση του καιρού με τοπικά έντονες βροχές και ισχυρές καταιγίδες στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Χαλκιδική, τα παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και το βόρειο Αιγαίο - σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Πελοπόννησο και τα Δωδεκάνησα.
 
 
Προγνωστική εικόνα στροβιλισμού στα 900hPa (~1000μ) για την Κυριακή 19-11-2017 (ξημερώματα)
Πηγή: www.meteociel.fr
 
Προγνωστική εικόνα υετού για την Κυριακή 19-11-2017 (ξημερώματα)
Πηγή: www.meteociel.fr
 
 
Το παραπάνω διάστημα καλό θα είναι να αποφευχθούν οι μετακινήσεις/παραμονή στην ύπαιθρο για όλες τις πληθυσμιακές ομάδες.
 
 
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 18/11/2017