Έκτακτο Δελτίο Καιρού για την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Ημερομηνία: 17 Ιανουαρίου 2018
 
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018
 
Σε ισχύ από την Πέμπτη 00:00 έως 11:00 και αφορά τμήματα της βόρειας, κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας καθώς και το σύνολο των θαλάσσιων περιοχών της χώρας.

Αναλυτική πρόγνωση:

Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη σε τμήματα της βόρειας, κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.
 
Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι τοπικά έντονες χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο, καθώς και οι πολύ ενισχυμένοι ΒΔ άνεμοι στο σύνολο των θαλασσών (καθώς και στις γειτονικές σε αυτό περιοχές). 
 
Ιδιαίτερη προσοχή τα παρακάτω διαστήματα και για τις εξής περιοχές:
 
-Από τις 00:00-04:00 αναμένονται πυκνές χιονοπτώσεις σε τμήματα της Θεσπρωτίας, των Ιωαννίνων, της Φλώρινας, της Καστοριάς, της Κοζάνης, των Γρεβενών, της Πέλλας και της Ημαθίας καθώς και στα ηπειρωτικά τμήματα της βόρειας Πελοποννήσου και της Ροδόπης.
-Από τις 04:00-07:00 αναμένονται πυκνές χιονοπτωσες σε τμήματα της Φλώρινας, της Κοζάνης, της Ημαθίας, της Πιερίας, της Λάρισας, της Μαγνησίας, της Φθιώτιδας και της Εύβοιας. Τοπικά έντονες βροχές σε τμήματα του βόρειου Αιγαίου και της Δωδεκανήσου - χιονοπτώσεις στα ορεινά.
-Από τις 07:00-10:00 αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις σε τμήματα της Φθιώτιδας, της Εύβοιας, της ανατολικής Βοιωτίας και της βορειοανατολικής Αττικής. Τοπικά έντονες βροχές στο βόρειο Αιγαίο - χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου.
 
 
Προγνωστική εικόνα υετού για την Πέμπτη 18-01-2018 (ξημερώματα)
Πηγή: www.meteociel.fr
 
Παράλληλα το παραπάνω διάστημα αναμένεται σημαντική ενίσχυση των ΒΔ ανέμων σε τοπικά θυελλωδεις.
 
Προγνωστική εικόνα ανέμων για την Πέμπτη 18-01-2018 (πρωί)
 
 
 
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 17/1/2018