Έκτακτο Δελτίο Καιρού για την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Ημερομηνία: 14 Φεβρουαρίου 2018
 
ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
 
Σε ισχύ από την Πέμπτη 03:00 έως 22:00 και αφορά τμήματα της δυτικής, κεντρικής, ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας καθώς και το σύνολο των θαλάσσιων περιοχών της χώρας.

Αναλυτική πρόγνωση:

Ραγδαία μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός την Πέμπτη σε τμήματα της βόρειας, κεντρικής, ανατολικής και νότιας ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.
 
Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι τοπικά έντονες βροχές στα πεδινά και οι χιονοπτώσεις ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς καθώς και οι πολύ ενισχυμένοι ΝΑ/ΝΝΑ άνεμοι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο (καθώς και στις γειτονικές σε αυτά περιοχές). 
 
Ιδιαίτερη προσοχή τα παρακάτω διαστήματα και για τις εξής περιοχές:
 
-Από τις 03:00-07:00 αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα παραθαλάσσια τμήματα της Ηπείρου, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (σε περιοχές με υψόμετρο >500μ) καθώς και στα ορεινά της δυτικής Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου.
-Από τις 07:00-13:00 αναμένονται τοπικά ισχυρές βροχές στα πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου καθώς και σε περιοχές των Κυκλάδων, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου. Πυκνές χιονοπτώσεις σε τμήματα της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο >500μ καθώς και στα ορεινά της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας με υψόμετρο >800μ.
-Από τις 13:00-22:00 αναμένονται παρόμοιες καιρικά συνθήκες με το προηγούμενο 6ωρο αλλά με περαιτέρω ένταση των φαινομένων στην Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και τα Δωδεκάνησα.
 
 
Προγνωστικές εικόνες υετού για την Πέμπτη 15-02-2018
Πηγή: www.meteociel.fr
 
Ξημερώματα
 
Μεσημέρι
 
Βράδυ
 
Παράλληλα το παραπάνω διάστημα αναμένεται σημαντική ενίσχυση των ΝΑ ανέμων σε τοπικά ισχυρούς. Ιδιαίτερα θα επηρεαστούν η Αττική και η Εύβοια.
 
Προγνωστική εικόνα ανέμων για την Πέμπτη 15-02-2018 (μεσημέρι)
 
 
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 14/2/2018