Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 01-09-2014 έως 07-09-2014

 
Ημερομηνία: 1 Σεπτεμβρίου 2014
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 01-09-2014 ΕΩΣ 07-09-2014
 
Άστατος καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας την βδομάδα που διανύουμε. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Άνεμοι σταδιακά από ΝΔ/ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι - στα μέσα της βδομάδας θα στραφούν σε ΒΒΔ - και θερμοκρασία σε μικρή πτώση και σε κανονικά ή λίγο χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά:

Δευτέρα 01-09-2014: Τοπικές βροχές και παροδικές μπόρες στο νότιο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και την δυτική Κρήτη. Ηλιοφάνεια στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης στην κεντρική Μακεδονία - τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στις προσήνεμες ορεινές περιοχές του Ιονίου, του Αιγαίου και την βόρειας Κρήτης. Αργά το απόγευμα νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την κεντρική Μακεδονία, την κεντρική Στερεά και τα ηπειρωτικά ορεινά της Πελοποννήσου και θα σημειωθούν παροδικές μπόρες. Άνεμοι στο Αιγαίο από Β/ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά και βόρεια - σε σχετικά υψηλά επίπεδα στον Θεσσαλικό και τον Αργολικό κάμπο (έως τους 35 βαθμούς Κελσίου).
 
Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων μετά το μεσημέρι στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα δυτικά του νομού θα είναι 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη. 
 
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων. Σταδιακά και προς το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικής μπόρας - αργά το απόγευμα οι νεφώσεις αστάθειας θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, αργά το μεσημέρι θα στραφούν σε ΝΝΑ ασθενείς ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο). Στα δυτικά του νομού θα είναι 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη.
 
Τρίτη 02-09-2014: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές μπόρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την Στερεά και την Πελοπόννησο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη και τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στο βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα - σταδιακά και μετά το μεσημέρι αναμένεται επιδείνωση του καιρού με παροδικές μπόρες (εκτός από τις ανατολικές Κυκλάδες, την ανατολική Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου ο καιρός θα διατηρηθεί σχετικά καλός). Άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο από Α/ΑΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από ΝΔ/ΝΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση - στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από Δ διευθύνεις ασθενείς έως μέτριοι - και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
 
Αττική: Νεφώσεις αστάθειας με παροδικές μπόρες στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού. Τα φαινόμενα κατά τόπους στα βόρεια του νομού θα είναι έντονα. Άνεμοι από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - πρόσκαιρη ενίσχυση τις μεσημεριανές ώρες - και θερμοκρασία από 26 έως 31 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις αστάθειας με τοπικές βροχές και παροδικές μπόρες στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού. Τα φαινόμενα κατά τόπους στα δυτικά του νομού θα είναι έντονα. Άνεμοι αρχικά από Α/ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς, αργά το μεσημέρι θα στραφούν σε ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 21 έως 24 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο). Αυξημένη υγρασία τις μεσημεριανές ώρες.
 
Τετάρτη 03-09-2014: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και παροδικές μπόρες στο Ιόνιο, τα βορειότερα τμήματα τη Μακεδονίας, την Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, το βόρειο Αιγαίο, τις βόρειες Κυκλάδες, την νότια Πελοπόννησο και την δυτική Κρήτη. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα κατά τόπους στο βόρειο Αιγαίο θα είναι έντονα. Σταδιακά και προς το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της βόρειας Ελλάδας με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων - έντονα φαινόμενα στην Θράκη. Άνεμοι στο Αιγαίο από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι - στα υπόλοιπα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - και θερμοκρασία σε πτώση και σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.
 
Αττική: Παροδικές μπόρες τις πρωινές ώρες στα ανατολικά του νομού. Ηλιοφάνεια με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά και προς το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών καταιγίδων - κυρίως στο Θριάσιο και τα δυτικότερα προάστια. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις αστάθειας με τοπικές βροχές και παροδικές μπόρες στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού - θα υπάρχουν πάντως και διαστήματα ηλιοφάνειας κυρίως στα βόρεια του νομού. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, αργά το απόγευμα θα στραφούν σε ΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Πέμπτη 04-09-2014: Νεφώσεις αστάθειας με τοπικές βροχές ή παροδικές μπόρες στον Έβρο, το βόρειο Αιγαίο και την Μαγνησία. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά και προς το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Στερεάς και την Πελοποννήσου και θα σημειωθούν παροδικές μπόρες. Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στο βόρειο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς - και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
 
Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στην νότια Αττική και τον Σαρωνικό. Βελτίωση του καιρού στην συνέχεια με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού. Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις ασθενείς, αργά το απόγευμα θα στραφούν σε Α με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 26 έως 32 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά. Βελτίωση του καιρού στην συνέχεια με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα του νομού. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Παρασκευή 05-09-2014: Αστάθεια με παροδικές μπόρες στην Μαγνησία και το κεντρικό Αιγαίο. Ηλιοφάνεια στις υπόλοιπες περιοχές με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στις προσήνεμες ορεινές περιοχές των Κυκλάδων. Σταδιακά και προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις αστάθειας στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της κεντρικής Μακεδονίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου και θα σημειωθούν παροδικές μπόρες. Άνεμοι από Β/ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι - στο βόρειο Αιγαίο από ΒΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση - και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 
Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα βόρεια του νομού όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, αργά το μεσημέρι θα στραφούν σε ΒΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 25 έως 32 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα ανατολικά του νομού όπου ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές βροχές. Σταδιακά και προς το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στα βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν παροδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Ν ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Σάββατο 06-09-2014: Νεφώσεις αστάθειας με παροδικές μπόρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την κεντρική Στερέα και την δυτική Πελοπόννησο. Ηλιοφάνεια με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά και προς το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στην κεντρική Μακεδονία και τις υπόλοιπες περιοχές της Πελοποννήσου με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικής μπόρας. Άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από ΒΔ/ΒΒΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
 
Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις χαμηλής διαστρωμάτωσης μετά το μεσημέρι. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, αργά το μεσημέρι θα στραφούν σε ΒΑ ασθενείς και θερμοκρασία από 26 έως 32 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στα ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακά και προς το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά και θα σημειωθούν παροδικές μπόρες Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 21 έως 29 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Κυριακή 07-09-2014: Νεφώσεις αστάθειας με παροδικές μπόρες στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και το κεντρικό Αιγαίο. Ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων στις προσήνεμες ορεινές περιοχές του Αιγαίου. Σταδιακά και προς το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου και της κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Θεσσαλίας (κυρίως στην Μαγνησία), της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στην Φθιώτιδα) και της Πελοποννήσου με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών ή παροδικής μπόρας. Άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από ΒΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, αργά το μεσημέρι θα στραφούν σε ΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Αργά το μεσημέρι νεφώσεις αστάθειας θα αναπτυχθούν στα βορειοδυτικά και βόρεια με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικής μπόρας. Άνεμοι αρχικά από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, αργά το απόγευμα θα στραφούν σε Ν/ΝΝΔ ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο). Στα δυτικά του νομού θα είναι 1 με 2 βαθμούς υψηλότερη.
 
Προγνωστικός χάρτης Αττικής: http://www.youweather.com/weather.php?cid=16
Προγνωστικός χάρτης Θεσσαλονίκης: http://www.youweather.com/weather.php?cid=3981
Προγνωστικός χάρτης χιονοδρομικών: http://www.youweather.com/weather.php?cid=35
Προγνωστικός χάρτης ελληνικών θαλασσών: http://www.youweather.com/weather.php?cid=154
Προγνωστικός χάρτης παραλιών και windsurfing: http://www.youweather.com/weather.php?cid=210
Προγνωστικός χάρτης αιωροπτερισμού: http://www.youweather.com/weather.php?cid=2859
Προγνωστικός χάρτης ορειβατικών διαδρομών: http://www.youweather.com/weather.php?cid=211
Προγνωστικός χάρτης ποδηλατικών διαδρομών: http://www.youweather.com/weather.php?cid=2953
 
 
Επόμενη βδομάδα:  
 
Η επόμενη βδομάδα (8 έως 14 Σεπτεμβρίου) ξεκινάει με τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας. Σταδιακά πάντως και προς τα μέσα της βδομάδας ο καιρός θα βελτιωθεί και η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική άνοδο.
 
 
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 1/9/2014