Πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο 09/10-02-2013

 
Ημερομηνία: 7 Φεβρουαρίου 2013
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 09/10-02-2013
 
Νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά καθώς και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της δυτικής και βορειοδυτικής Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο. Καλύτερες καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες την Κυριακή με εντονότερα όμως φαινόμενα και σταδιακή επιδείνωση αργά το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές.  Άνεμοι από ΔΝΔ/ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε πτώση.
 

Πιο αναλυτικά:

Σάββατο 09-02-2013: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο, το βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς με υψόμετρο >600μ. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στον Έβρο, την ανατολική Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη όπου ενδέχεται να σημειωθούν βροχές ή παροδικές μπόρες. Άνεμοι από ΝΔ/ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε πτώση στα βορειοδυτικά. 

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και αργά το απόγευμα ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή τοπικές ψεκάδες. Άνεμοι από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή τοπικές ψεκάδες. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 03 έως 11 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Κυριακή 10-02-2013: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο, το βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, τμημάτων της κεντρικής Μακεδονίας, της δυτικής Θεσσαλίας και την δυτικής Στερεάς με υψόμετρο >500μ, καθώς και του Ιονίου, της κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου με υψόμετρο >800μ. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές πυκνότερες στον Έβρο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή τοπικές ψεκάδες. Άνεμοι στα βόρεια από Α/ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, στις υπόλοιπες περιοχές από ΝΔ/ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε πτώση η οποία θα είναι ιδιαιτέρως αισθητή από αργά το απόγευμα. 

Αττική: Νεφώσεις πυκνότερες κατά περιόδους κυρίως τις μεσημεριανές ώρες όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή τοπικές ψεκάδες. Άνεμοι Δ/ΔΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 04 έως 12 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο). Σε σημαντική πτώση από το βράδυ.  

Προγνωστικός χάρτης Αττικής

Προγνωστικός χάρτης Θεσσαλονίκης

Προγνωστικός χάρτης ελληνικών θαλασσών

Επόμενη βδομάδα:  

Η επόμενη βδομάδα (11 έως 17 Φεβρουαρίου) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ξεκινάει με χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε αρκετές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλό σχετικά υψόμετρο. Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει την Τρίτη για να επιδεινωθεί εκ νέου την Τετάρτη με βροχές και τοπικές καταιγίδες στις νοτιότερες παραθαλάσσιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας με χαμηλότερο υψόμετρο.

YouWeather.com

 

 

Ημ/νία καταχώρησης: 7/2/2013