Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 11-02-2013 έως 17-02-2013

 
Ημερομηνία: 10 Φεβρουαρίου 2013
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 11-02-2013 ΕΩΣ 17-02-2013
 
Με τοπικές βροχές στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρας ξεκινάει ο καιρός την βδομάδα που διανύουμε. Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Τρίτη για να επιδεινωθεί εκ νέου και από τα δυτικά με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Το καιρικό αυτό σκηνικό θα διατηρηθεί μέχρι το Σάββατο όπου σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική ηπειρωτική και νότια νησιωτική χώρα. Βελτιωμένος ο καιρός την Κυριακή.
 

Πιο αναλυτικά:
 

Δευτέρα 11-02-2013: Χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου με χαμηλότερο υψόμετρο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις πυκνότερες στα ανατολικά ηπειρωτικά, το βόρειο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα με βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σταδιακά και μέχρι το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Άνεμοι από ΒΔ/ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο δυτικό Κρητικό έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία σε πτώση.

Αττική: Νεφώσεις πυκνότερες τα ξημερώματα και νωρίς το πρωί όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή ψεκάδες στα ανατολικά και νότια του νομού. Στην συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις πυκνότερες τα ξημερώματα και νωρίς το πρωί. Στην συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Τριτη 12-02-2013: Τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν παροδικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην δυτική και κεντρική Μακεδονία όπου μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία σε άνοδο.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Άνεμοι από Ν διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και προς το βράδυ ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή ψεκάδες. Άνεμοι από ΑΝΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 05 έως 14 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Τετάρτη 13-02-2013: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τα φαινόμενα κατά τόπους στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και την κεντρική Μακεδονία θα είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με υψόμετρο >900μ. Άνεμοι από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία σε πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.  

Αττική: Νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και ενδεχομένως τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι αρχικά από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Σαρωνικό και τον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Άνεμοι από ΝΑ/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Πέμπτη 14-02-2013: Βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν στην νότια Πελοποννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη και θα σημειωθούν παροδικές βροχές ή μπόρες. Καλύτερες καιρικά συνθήκες θα επικρατήσουν στην Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια με αρκετά μεγάλα διαστήματα βελτιωμένου καιρού. Άνεμοι από Δ/ΔΝΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Καρπάθιο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε πτώση.

Αττική: Νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα διαλυθούν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Άνεμοι από Δ/ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και ενδέχεται προς το απόγευμα να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Παρασκευή 15-02-2013: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Θράκη, το βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Ηλιοαφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο και την δυτική Κρήτη και θα σημειωθούν παροδικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από ΒΔ/ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Καρπάθιο και την Θάλασσα της Ρόδου έως ισχυροί και θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση στα κεντρικά και βόρεια.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά του νομού. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 09 έως 14 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 06 έως 13 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Σάββατο 16-02-2013: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην προσήνεμη κεντρική Μακεδονία (Χαλκιδική και Πιερία), την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με παροδικά αυξημένες νεφώσεις στο Ιόνιο και τμήματα της Ηπείρου όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από ΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε πτώση στα βορειοανατολικά. 

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ θα είναι πυκνότερες με πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών βροχών και τοπικών χιονοπτώσεων στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Κυριακή 17-02-2013: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην ανατολική ηπειρωτική και νότια νησιωτική χώρα. Καλές καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές. Σταδιακά και μέχρι το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε περαιτέρω μικρή πτώση. 

Αττική: Τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα πεδινά και χιονοπτώσεων στα ορεινά. Άνεμοι Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Προγνωστικός χάρτης Αττικής

Προγνωστικός χάρτης Θεσσαλονίκης

Προγνωστικός χάρτης ελληνικών θαλασσών

Επόμενη βδομάδα:  

Η επόμενη βδομάδα (18 έως 24 Φεβρουαρίου) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία ξεκινάει με παρόμοιες καιρικά συνθήκες. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή έως τα τέλη της βδομάδας όπου διαφαίνεται μια σημαντική αλλαγή με πτώση της θερμοκρασίας και ενίσχυση των Β ανέμων.

YouWeather.com

 

 

Ημ/νία καταχώρησης: 10/2/2013