Προγνώσεις για το Σαββατοκύριακο

 

Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 04-03-2013 έως 10-03-2013

 
Ημερομηνία: 3 Μαρτίου 2013
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 04-03-2013 ΕΩΣ 10-03-2013
 
Με καλές καιρικά συνθήκες ξεκινάει η βδομάδα. Ηλιοφάνεια και κανονικές ή λίγο κάτω από τις μέσες κλιματικές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Μεταβολή του καιρού αναμένεται την Πέμπτη με βροχές και τοπικές καταιγίδες, ενίσχυση των ΝΝΑ ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες θα επικρατήσουν και την Παρασκευή ενώ βελτίωση του καιρού αναμένεται από το Σάββατο το μεσημέρι. Άστατος καιρός την Κυριακή στα δυτικά και καλές καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές.
 

Πιο αναλυτικά:
 

Δευτέρα 04-03-2013: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις και πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών ή ψεκάδων στην νοτιοανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Αργά το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχτούν στην Ήπειρο και την κεντρικής Πελοπόννησο και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή χιονόνερο. Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο ΝΑ Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βορειοανατολικά.

Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από Β διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 07 ως 14 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε Δ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Τριτη 05-03-2013: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες στην ανατολική Μακεδονία, την προσήνεμη κεντρική Μακεδονία (κυρίως στην Χαλκιδική), την ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, της Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο όπου ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές βροχές ή ψεκάδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις μετά το μεσημέρι στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι στο Ιόνιο από N/NNA διευθύνσεις μέτριοι, στο Αιγαίο από B/BBA διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο ΝΑ Αιγαίο έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση, σημαντικότερη στην βορειοανατολική Ελλάδα.

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή ψεκάδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στην Πάρνηθα και τον Κιθαιρώνα. Άνεμοι από ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές ή ψεκάδες. Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 05 έως 11 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Τετάρτη 06-03-2013: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής κυρίως διαστρωμάτωσης. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχτούν αρχικά στην νοτιοδυτική Πελοπόννησο και μέχρι το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική Στερεά και την Θεσσαλία και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα πεδινά και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι με τάσεις ενίσχυσης σε ισχυρούς, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία σε άνοδο.  

Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις υψηλής διαστρωμάτωσης οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, αργά το απόγευμα θα στραφούν σε Α με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Άνεμοι από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Πέμπτη 07-03-2013: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Τα φαινόμενα θα έχουν μεγάλυτερη διάρκεια στην βορειοδυτική Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά και την Θεσσαλία. Άνεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Ιόνιο ισχυροί έως πολύ ισχυροί και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Αττική: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Άνεμοι από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές. Άνεμοι από ΑΝΑ/ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 08 έως 13 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Παρασκευή 08-03-2013: Άστατος καιρός με βροχές ή παροδικές μπόρες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Θα υπάρχουν πάντως και διαστήματα με βελτιωμένο καιρό κυρίως στην Θεσσαλία και την Μακεδονία. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στην Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Άνεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο ΝΑ Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή πρόσκαιρη πτώση.

Αττική: Νεφώσεις αστάθειας με τοπικές βροχές ή παροδικές μπόρες. Το μεσημέρι δεν αποκλείται να σημειωθούν τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και βορειοδυτικά του νομού. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός αργά το απόγευμα. Άνεμοι από ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΑ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή μπόρες τις μεσημεριανές ώρες. Άνεμοι αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς με τάσεις εξασθένησης και θερμοκρασία από 09 έως 15 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Σάββατο 09-03-2013: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Θράκη και το βόρειο Αιγαίο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις και πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών βροχών κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Άνεμοι στο Αιγαίο από Ν/ΝΝΔ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από ΔΝΔ/ΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε σημαντική άνοδο στα νότια. 

Αττική: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις. Άνεμοι από ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις και πιθανότητα εκδήλωσης παροδικής βροχής ή ψεκάδων αργά. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 09 έως 18βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Κυριακή 10-03-2013: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά, την δυτική Πελοπόννησο και το βόρειο Αιγαίο όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές ή παροδικές μπόρες. Άνεμοι από ΝΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο και σε υψηλά για την εποχή επίπεδα στην Κρήτη. 

Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από Ν/ΝΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).

Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα. Άνεμοι από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).

Προγνωστικός χάρτης Αττικής

Προγνωστικός χάρτης Θεσσαλονίκης

Προγνωστικός χάρτης ελληνικών θαλασσών

Επόμενη βδομάδα:  

Η επόμενη βδομάδα (11 έως 17 Μαρτίου) ξεκινάει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία όμως αναμένεται σημαντική μεταβολή του καιρού στα μέσα της βδομάδας με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας κατά 12-14 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα επίπεδα της Κυριακής 10ης Μαρτίου και τις χιονοπτώσεις ενδεχομένως ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της ανατολικής και βορειοανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

YouWeather.com

 

 

Ημ/νία καταχώρησης: 3/3/2013