Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 15-04-2013 έως 21-04-2013

 
Ημερομηνία: 14 Απριλίου 2013
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 15-04-2013 ΕΩΣ 21-04-2013
 
Με τοπικές βροχές κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική και νότια νησιωτική χώρα ξεκινάει η βδομάδα. Παρόμοιες καιρικά συνθήκες την Τρίτη με σταδιακή όμως βελτίωση μετά το μεσημέρι. Παροδικές μπόρες στην νότια νησιωτική χώρα την Τετάρτη. Τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά την Πέμπτη. Πιθανότητα παροδικών βροχών στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα την Παρασκευή. Καλές καιρικά συνθήκες το Σαββατοκύριακο με ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
 

Πιο αναλυτικά:
 
Δευτέρα 15-04-2013: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα (κυρίως στην Ρόδο) Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην ανατολική Πελοπόννησο, την δυτική Κρήτη και τις Κυκλάδες όπου ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχτούν στην προσήνεμη κεντρική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία, την Θράκη και την ανατολική Στερεά και θα σημειωθούν βροχές μικρής διάρκειας ή τοπικές ψεκάδες. Καλές καιρικά συνθήκες στις υπόλοιπες περιοχές. Άνεμοι στο Αιγαίο από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί, στο Ιόνιο από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία σε πτώση στα ανατολικά και βόρεια.
 
Αττική: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες αργά το μεσημέρι θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν παροδικές βροχές κυρίως στα δυτικά του νομού. Άνεμοι αρχικά από Β διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ μέτριους και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυρούς και θερμοκρασία από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια του νομού. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς με σταδιακή ενίσχυση σε μέτριους και θερμοκρασία από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Τρίτη 16-04-2013: Νεφώσεις με τοπικές βροχές στον Έβρο, το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.Τα φαινόμενα θα είναι κατά βάση ασθενή εκτός από την δυτική Κρήτη που αναμένονται πιο γενικευμένες βροχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινότερα τμήματα της Θράκης, του βόρειου Αιγαίου και της ανατολικής Στερεάς. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν στην Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι στο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση στα βορειοανατολικά.
 
Αττική: Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές. Πιθανότητα παροδικής χιονόπτωσης νωρίς το πρωί στην κορυφή της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα. Άνεμοι αρχικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις και πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών βροχών ή τοπικών ψεκάδων τα ξημερώματα και νωρίς το πρωί. Βελτίωση του καιρού στην συνέχεια. Άνεμοι από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Τετάρτη 17-04-2013: Νεφώσεις στην Κρήτη με τοπικές βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στις ορεινότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην ανατολική Στερεά όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές ή τοπικές ψεκάδες. Αργά το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχτούν στην κεντρική και νότια Πελοπόννησο και ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές βροχές. Άνεμοι στο Αιγαίο από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί, στο Ιόνιο από ΒΑ ασθενείς ασθενείς και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα ανατολικά. 
 
Αττική: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα. Άνεμοι από Β διευθύνσεις μέτριοι με σταδιακή ενίσχυση σε ισχυρούς και θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις νωρίς το πρωί. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Πέμπτη 18-04-2013: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις πυκνότερες στην ανατολική Στερεά, την Πελοποννησο και την Κρήτη. Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Άνεμοι στο Αιγαίο από ΒΒΑ διευθύνσεις ισχυροί έως πολύ ισχυροί, στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα ανατολικά και νότια.
 
Αττική: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροι και θερμοκρασία από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Παρασκευή 19-04-2013: Νεφώσεις με τοπικές βροχές τα ξημερώματα στο Ιόνιο και την κεντρική Μακεδονία. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές πυκνότερες στην νότια Πελοπόννησο και την δυτική Κρήτη όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές. Άνεμοι στο Αιγαίο από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στο Ιόνιο από ΝΑ διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία σε άνοδο στα δυτικά, σε χαμηλά όμως για την εποχή επίπεδα στα ανατολικά.
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές τα ξημερώματα. Βελτίωση στην συνέχεια. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Σάββατο 20-04-2013: Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικα στο Αιγαίο έως ισχυροί με τάσεις εξασθένησης και θερμοκρασία σε άνοδο. 
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 09 έως 21 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Κυριακή 21-04-2013: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. Αργά το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ηπειρωτικά τμήματα της βόρειας Ελλάδας με πιθανότητα να σημειωθούν παροδικές μπόρες κυρίως στην βορειοδυτική Πίνδο. Άνεμοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο ΒΔ/ΒΒΔ μέτριοι έως ισχυροί και στο Ιόνιο από ΝΝΑ μέτριοι και θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο. 
 
Αττική: Αίθριος καιρός.Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο).
 
Θεσσαλονίκη: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
 
 
Επόμενη βδομάδα:  
 
Η επόμενη βδομάδα (22 έως 28 Απριλίου) ξεκινάει με καλές γενικά καιρικά συνθήκες και περαιτέρω άνοδο της θερμοκρασία. Από την Τρίτη όμως αναμένεται μεταβολή του καιρού με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας οι οποίες θα διατηρηθούν μέχρι και το Σαββατοκύριακο. 
 
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 14/4/2013