Πρόγνωση καιρού για την περίοδο 08-07-2013 έως 14-07-2013

 
Ημερομηνία: 7 Ιουλίου 2013
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 08-07-2013 ΕΩΣ 14-07-2013
 
Αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας. Την Τετάρτη η αστάθεια θα επεκταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας και θα διατηρηθεί μέχρι και το Σαββατοκύριακο.  Άνεμοι γενικά από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε άνοδο προς το τέλη της βδομάδας και σε υψηλά επίπεδα στα ανατολικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
 

Πιο αναλυτικά:
  
Δευτέρα 08-07-2013: Νεφώσεις αστάθειας στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και των δυτικότερων τμημάτων της κεντρικής Μακεδονίας με παροδικές μπόρες ή τοπικές καταιγίδες. Αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα με αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ μέτριους, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και τοπικά στα ηπειρωτικά τμήματα της δυτικής Στερεάς και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου έως τους 38 βαθμούς Κελσίου.
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στην ανατολική Αττική και τον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα νοτιοδυτικά προάστια, το Θριάσιο και την δυτική Αττική θα είναι κατά τόπους 1-2 βαθμούς υψηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών τα ξημερώματα. Βελτίωση του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια και τοπικές νεφώσεις χαμηλής διαστρωμάτωσης. Άνεμοι αρχικά από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Τρίτη 09-07-2013: Νεφώσεις αστάθειας στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και των δυτικότερων τμημάτων της κεντρικής Μακεδονίας με παροδικές μπόρες ή τοπικές καταιγίδες. Αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις χαμηλής διαστρωμάτωσης στην υπόλοιπη χώρα. Μετά το μεσημέρι αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων θα εμφανιστούν στο Ιόνιο. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά από ΒΑ διευθύνσεις ασθενείς, σταδιακά θα στραφούν σε ΒΒΔ μέτριους, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και τοπικά στα ηπειρωτικά τμήματα της δυτικής Στερεάς και της βορειοδυτικής Πελοποννήσου έως τους 38 βαθμούς Κελσίου.
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι αρχικά ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στην ανατολική Αττική και τον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα νοτιοδυτικά προάστια, το Θριάσιο και την δυτική Αττική θα είναι κατά τόπους 1-2 βαθμούς υψηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Πιθανότητα εκδήλωσης ασθενών τοπικών βροχών τα ξημερώματα. Βελτίωση του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια. Άνεμοι αρχικά από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΔΝΔ με την ίδια ένταση και θερμοκρασία από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο)
 
Τετάρτη 10-07-2013: Νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών βροχών νωρίς το πρωί σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και της ανατολικής Στερεάς. Νεφώσεις αστάθειας στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της κεντρικής Μακεδονίας, της δυτικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με παροδικές μπόρες ή τοπικές καταιγίδες. Αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα με αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και τοπικά στον Θεσσαλικό κάμπο έως τους 36 βαθμούς Κελσίου. Σε υψηλά επίπεδα και στην νοτιοανατολική Κρήτη και Ρόδο.
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στην ανατολική Αττική και τον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 26 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα νοτιοδυτικά προάστια, το Θριάσιο και την δυτική Αττική θα είναι κατά τόπους 1-2 βαθμούς υψηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με παροδικές βροχές νωρίς το πρωί. Νεφώσεις αστάθειας μετά το μεσημέρι με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών καταιγίδων στα ορεινά τμήματα του νομού. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Πέμπτη 11-07-2013: Νεφώσεις αστάθειας στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, τμημάτων της κεντρικής Μακεδονίας και της δυτικής Θεσσαλίας με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικής μπόρας ή τοπικής καταιγίδας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Μακεδονία καθώς και την νότια Πελοπόννησο και αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων στο Ιόνιο. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά καθώς και στον Θεσσαλικό κάμπο έως τους 36 βαθμούς Κελσίου.
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στην ανατολική Αττική και τον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 27 έως 34 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα δυτικά και νοτιοδυτικά προάστια καθώς και στο Θριάσιο και την δυτική Αττική θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με παροδικές βροχές νωρίς το πρωί. Βελτίωση του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, αργά το βράδυ θα στραφούν σε Ν/ΝΝΔ ασθενείς έως μέτριους και θερμοκρασία από 23 έως 31 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Παρασκευή 12-07-2013: Ηλιοφάνεια με νεφώσεις αστάθειας τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικής μπόρας ή τοπικής καταιγίδας. Αίθριος καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο από ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό Αιγαίο έως ισχυροί. Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και τοπικά σε υψηλά επίπεδα στα ηπειρωτικά τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης (έως τους 36 βαθμούς Κελσίου) και τον Θεσσαλικό κάμπο (έως τους 38 βαθμούς Κελσίου).
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στον νότιο Ευβοϊκό έως ισχυροί και θερμοκρασία από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα νοτιοδυτικά προάστια, το Θριάσιο και την δυτική Αττική θα είναι κατά τόπους 1 βαθμό υψηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με μικρή πιθανότητα παροδικής βροχής νωρίς το πρωί. Αίθριος καιρός στο υπόλοιπο της ημέρας. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς και θερμοκρασία από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Σάββατο 13-07-2013: Νεφώσεις αστάθειας στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, τμημάτων της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας, της δυτικής Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικής μπόρας ή τοπικής καταιγίδας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στην ανατολική Θεσσαλία και την νότια Πελοπόννησο και αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων στο Ιόνιο. Άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο αρχικά από ΒΑ/ΑΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι, σταδιακά θα στραφούν σε ΝΔ/ΔΝΔ με την ίδια ένταση, στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί. Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και τοπικά στα βόρεια ηπειρωτικά και την ανατολική ηπειρωτική χώρας έως τους 36 βαθμούς Κελσίου και στον Θεσσαλικό κάμπο έως τους 38 βαθμούς Κελσίου.
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 27 έως 35 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα δυτικά και νοτιοδυτικά προάστια καθώς και στο Θριάσιο και την δυτική Αττική θα είναι κατά τόπους 1-2 βαθμούς υψηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με παροδικές βροχές νωρίς το πρωί. Βελτίωση του καιρού από τις πρώτες πρωινές ώρες με ηλιοφάνεια αλλά και τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων. Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς, αργά το βράδυ θα στραφούν σε Ν/ΝΝΔ ασθενείς και θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Κυριακή 14-07-2013: Βροχές και τοπικές καταιγίδες τα ξημερώματα στην κεντρική Μακεδονία. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός νωρίς το πρωί. Νεφώσεις αστάθειας στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, τμημάτων της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της βόρειας Πελοποννήσου με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικής μπόρας ή τοπικής καταιγίδας. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με αναπτύξεις τοπικών νεφώσεων στο Ιόνιο. Άνεμοι στο Ιόνιο από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί, στα υπόλοιπα πελάγη από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση και θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση μετά το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια. Σε υψηλά όμως επίπεδα τις μεσημεριανές ώρες στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και τοπικά έως τους 37 βαθμούς Κελσίου.
 
Αττική: Αίθριος καιρός. Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία από 28 έως 35 βαθμούς Κελσίου (Αθήνα κέντρο). Στα δυτικά και νοτιοδυτικά προάστια καθώς και στο Θριάσιο και την δυτική Αττική θα είναι κατά τόπους 1 βαθμό υψηλότερη.
 
Θεσσαλονίκη: Νεφώσεις με πιθανότητα εκδήλωσης παροδικών βροχών. Βελτίωση του καιρού από τις μεσημεριανές ώρες με ηλιοφάνεια. Άνεμοι από ΒΔ/ΔΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου (Θεσσαλονίκη κέντρο).
 
Προγνωστικός χάρτης Αττικής: http://www.youweather.com/weather.php?cid=16
Προγνωστικός χάρτης Θεσσαλονίκης: http://www.youweather.com/weather.php?cid=2058
Προγνωστικός χάρτης ελληνικών θαλασσών: http://www.youweather.com/weather.php?cid=154
Προγνωστικός χάρτης παραλιών και πεδίων windsurfing: http://www.youweather.com/weather.php?cid=210
Προγνωστικός χάρτης πεδίων αιωρωπτερισμού: http://www.youweather.com/weather.php?cid=2859
Προγνωστικός χάρτης ορειβατικών διαδρομών: http://www.youweather.com/weather.php?cid=211
 
 
Επόμενη βδομάδα:  
 
Η επόμενη βδομάδα (15 έως 21 Ιουλίου) ξεκινάει με αστάθεια στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας και χαμηλότερες για την εποχή θερμοκρασίες. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα μέσα της βδομάδας ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.
 
YouWeather.com
 

Ημ/νία καταχώρησης: 7/7/2013