Ο καιρός στην Ελλάδα την περίοδο 25 έως 27 Ιανουαρίου 2020

Ημερομηνία: 24 Ιανουαρίου 2020
 
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 25 ΕΩΣ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020
 
Σάββατο: Νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες σε τμήματα του βόρειου Ιονίου και της Θεσπρωτίας με σποραδικές βροχές. Σταδιακά και μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.πυκνότερες στην δυτική Στερεά και την βορειοδυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι από ΝΝΔ/ΝΔδιευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε άνοδο και έως 12 βαθμούς στα βόρεια, έως 18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα ανατολικά ηπειρωτικά θα είναι 5-6 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 15 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Αθήνα 1-12 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 2-12 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 10-13 βαθμοί Κελσίου, Ηράκλειο 0-14 βαθμοί Κελσίου
Κυριακή: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες σε τμήματα του Ιονίου, της Ηπείρου, της δυτικής Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Πελοποννήσου και του βόρειου Αιγαίου με σποραδικές βροχές.
Άνεμοι από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στην Κρήτη έως ισχυροί.
Θερμοκρασία σε περαιτέρω άνοδο και έως 13 βαθμούς στα βόρεια, έως 18 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 17 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στην βόρεια Κρήτη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη).
Αθήνα 3-15 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 3-12 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 7-15 βαθμοί Κελσίου, Ηράκλειο 3-14 βαθμοί Κελσίου
Δευτέρα: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας - τα φαινόμενα κατά τόπους στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά και την δυτική Πελοπόννησο θα είναι έντονα. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.
Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού μετά το μεσημέρι με τοπικά έντονες βροχές σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης και του βόρειου Αιγαίου - σταδιακά και προς το απόγευμα αναμένεται μετατόπιση των φαινόμενων στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Αττική, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.
Άνεμοι από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως ισχυροί - πρόσκαιρα στην Κρήτη έως πολύ ισχυροί.
Θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση και έως 9 βαθμούς στα βόρεια, έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 16 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στην βόρεια Κρήτη θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη).
Αθήνα 10-14 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 5-9 βαθμοί Κελσίου, Πάτρα 12-14 βαθμοί Κελσίου, Ηράκλειο 6-14 βαθμοί Κελσίου
 
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική - θερμοκρασιακή: 
 
Η βδομάδα (27 Ιανουαρίου έως 2 Φεβρουαρίου) σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αναμένεται με σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας στα μέσα της βδομάδας - σημαντική πτώση την Κυριακή.
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας
AMS member
YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 24/1/2020