Ο καιρός στην Ελλάδα την περίοδο 8 έως 11 Σεπτεμβρίου 2020

Ημερομηνία: 7 Σεπτεμβρίου 2020
 
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 8 ΕΩΣ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020
 
Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020: Ηλιοφάνεια με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων (Cu) στα ηπειρωτικά ορεινά της βορειοδυτικής Ελλάδας.
Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στις Κυκλάδες και το ανατολικό Κρητικό έως ισχυροί..
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 34 βαθμούς στα βόρεια (στα ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), έως 35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στην ανατολική και νότια Πελοπόννησο καθώς και σε τμήματα της Θεσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Αττικής θα είναι 2-4 βαθμούς υψηλότερη) και έως 30 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (σε τμήματα της νότιας Κρήτης και της Δωδεκανήσου θα είναι 2-4 βαθμούς υψηλότερη).
Αθήνα 22-36 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 20-34 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 21-31 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 15-28 βαθμοί Κελσίου
 
Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2020: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στην θαλάσσια περιοχή Χίου-Ανδρου, τις Κυκλάδες, το Ικάριο και το ανατολικό Κρητικό έως πολύ ισχυροί - στο νοτιοανατολικό Αιγαίο και το Ιόνιο από ΒΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι.
Θερμοκρασία σε μικρή πτώση και έως 32 βαθμούς στα βόρεια (στα ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη), έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στην νότια Πελοπόννησο καθώς και σε τμήματα της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Αττικής θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη) και έως 30 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (σε τμήματα του Ιονίου, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη).
Αθήνα 20-33 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 20-32 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 22-31 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 19-26 βαθμοί Κελσίου
 
Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στις Κυκλάδες έως ισχυροί - στο βορειοανατολικό Αιγαίο από ΒΑ διευθύνσεις μέτριοι.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 31 βαθμούς στα βόρεια (στα ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), έως 33 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στην νότια Πελοπόννησο θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη) και έως 29 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (σε τμήματα του Ιονίου, της Κρήτης και της Δωδεκανήσου θα είναι 2-4 βαθμούς υψηλότερη).
Αθήνα 20-33 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 21-31 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 21-31 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 17-26 βαθμοί Κελσίου
 
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Άνεμοι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί - στο βορειοανατολικό Αιγαίο από ΒΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι - στο βορειοανατολικό Αιγαίο από ΒΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 30 βαθμούς στα βόρεια (στα ηπειρωτικά τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη), έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στην ανατολική Φθιώτιδα, την Βοιωτία, την Αττική, την Αργολίδα και την Λακωνία θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη) και έως 29 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (σε τμήματα του Ιονίου θα είναι 3-5 βαθμούς υψηλότερη).
Αθήνα 17-32 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 18-29 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 21-31 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 16-26 βαθμοί Κελσίου
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (ατμοσφαιρική πίεση στα 1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

 
Σαββατοκύριακο: 
 
Το Σαββατοκύριακο (12 έως 13 Σεπτεμβρίου) αναμένονται αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά με πιθανότητα για σποραδικούς όμβρους σε τμήματα της Εύβοιας - θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση και σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.
 
 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική - θερμοκρασιακή:
Την βδομάδα (14 έως 20 Σεπτεμβρίου) η τάση είναι για μεταβολή του καιρού με σποραδική αστάθεια σε τμήματα της ανατολικής Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Αττικής, της Εύβοιας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου - θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση (Εικόνα 1).
 
Εικόνα 1. Καιρική τάση το επόμενο 15ήμερο. 
 
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας - MSc
AMS member
YouWeather.com
 
Όροι Αναδημοσίευσης
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς την συγκατάθεση/άδεια του YouWeather.com.
  • Στο τέλος ή την αρχή του άρθρου θα αναγράφεται το όνομα του αρθρογράφου (Δημήτρης Καμπόλης) και η ιστοσελίδα (YouWeather.com)
  • H πηγή θα είναι ενεργό link προς το άρθρο και όχι προς την αρχική σελίδα του YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 7/9/2020