Ο καιρός στην Ελλάδα την περίοδο 1 έως 4 Ιουνίου 2021

Ημερομηνία: 31 Μαίου 2021
 
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1 ΕΩΣ 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021
 
Τρίτη, 1 Ιουνίου 2021: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές μπόρες τις πρωινές ώρες σε τμήματα της Θράκης, της ανατολικής Μακεδονίας, της προσήνεμης κεντρικής Μακεδονίας, της νοτιοανατολικής Θεσσαλίας (κυρίως της Μαγνησίας και των Σποράδων), της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Αττικής (κυρίως της ανατολικής και βόρειας), του βόρειου Αιγαίου, των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Νέα επιδείνωση του καιρού αργά το βράδυ σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς, της Αττικής και της Εύβοιας με σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες.
 
Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί.
 
Θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πτώση και σε χαμηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές - έως 25 βαθμούς στα βόρεια, έως 27 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 24 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Διαυγής ατμόσφαιρα.
Αθήνα 13-25 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 11-25 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 12-20 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 12-22 βαθμοί Κελσίου
 
Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2021: Ηλιοφάνεια με κατά περιόδους πυκνότερες νεφώσεις και πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών βροχών σε τμήματα της προσήνεμης ανατολικής και κεντρικής Μακεδονίας καθώς και σε τμήματα των Σποράδων και της ανατολικής Εύβοιας.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
 
Άνεμοι στο Ιόνιο και το νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΔΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι - στα υπόλοιπα πελάγη από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
 
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε χαμηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές - έως 24 βαθμούς στα βόρεια, έως 37 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 23 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Διαυγής ατμόσφαιρα.
Αθήνα 14-25 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 11-23 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 12-20 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 10-22 βαθμοί Κελσίου
 
Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2021: Νεφώσεις αστάθειας με πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών καταιγίδων στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
 
Άνεμοι από ΒΔ/ΔΒΔ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στα νότια Δωδεκάνησα έως ισχυροί - στο βόρειο Αιγαίο από ΒΑ/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι.
 
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο - έως 28 βαθμούς στα βόρεια, έως 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στα δυτικά θα είναι 5-7 βαθμούς χαμηλότερη) και έως 24 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Διαυγής ατμόσφαιρα.
Αθήνα 13-26 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 12-28 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 13-20 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 10-22 βαθμοί Κελσίου
 
Παρασκευή, 4 Ιουνίου 2021: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας (Cu) οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν σε τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής Στερέας, της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου παρουσία νεφώσεων αστάθειας (Cb) και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες - τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
 
Άνεμοι από Β/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί.
 
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή - έως 28 βαθμούς στα βόρεια, έως 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 25 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Διαυγής ατμόσφαιρα.
Αθήνα 16-26 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 14-28 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 15-24 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 11-23 βαθμοί Κελσίου
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (ατμοσφαιρική πίεση στα 1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

 
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 
 
Το Σαββατοκύριακο (5 έως 6 Ιουνίου) αναμένονται τοπικές νεφώσεις αστάθειας στα ηπειρωτικά με σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες - θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
 
ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
 
Την βδομάδα 7 έως 13 Ιουνίου αναμένεται αυξημένη αστάθεια στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας - δεν αποκλείεται στα μέσα της εβδομάδας η αστάθεια να επηρεάσει και νοτιότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές (Εικόνα 1).
 
Εικόνα 1. Καιρική τάση το επόμενο 15ήμερο. 
 
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας - MSc
AMS member
YouWeather.com
 
Όροι Αναδημοσίευσης
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς την συγκατάθεση/άδεια του YouWeather.com.
  • Στο τέλος ή την αρχή του άρθρου θα αναγράφεται το όνομα του αρθρογράφου (Δημήτρης Καμπόλης) και η ιστοσελίδα (YouWeather.com)
  • H πηγή θα είναι ενεργό link προς το άρθρο και όχι προς την αρχική σελίδα του YouWeather.com

 

Ημ/νία καταχώρησης: 31/5/2021