Ο καιρός στην Ελλάδα την περίοδο 24 έως 26 Ιουλίου 2021

Ημερομηνία: 23 Ιουλίου 2021
 
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 24 ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021
 
Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021: Τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων (Cu) και νεφώσεων αστάθειας (Cb) σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας (κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα), της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της δυτικής Στερεάς, της ανατολικής Στερεάς (κυρίως στην Ευρυτανία, την Φθιώτιδα και την Φωκίδα) και της Πελοποννήσου οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες - τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα.
Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές - αυξημένες νεφώσεις στις προσήνεμες στο Β ρεύμα ορεινές περιοχές της νησιωτικής χώρας.
Αργά το βράδυ δεν αποκλείεται τμήματα του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως η Σάμος) να επηρεαστούν από την σημαντική αστάθεια που θα εκδηλωθεί στα παράλια της Μικράς Ασίας.
 
Άνεμοι στο Αιγαίο από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στις Κυκλάδες έως πολύ ισχυροί - στο νοτιοανατολικό Αιγαίο από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί - θαλάσσια αύρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στις παράκτιες περιοχές της δυτικής και βόρειας Ελλάδας.
 
Θερμοκρασία σε χαμηλότερα επίπεδα από τις μέσες κλιματικές τιμές - έως 29 βαθμούς στα βόρεια, έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στην νότια Πελοπόννησο θα είναι 1-2 βαθμούς υψηλότερη) και έως 28 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Διαυγής ατμόσφαιρα.
Αθήνα 19-32 βαθμοί Κελσίου,
Θεσσαλονίκη 18-30 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 22-29 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 18-26 βαθμοί Κελσίου
 
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021: Ηλιοφάνεια με τοπικές αναπτύξεις νεφώσεων (Cu) στις προσήνεμες προς το Β ρεύμα ορεινές περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής και της νότιας νησιωτικής χώρας - πυκνότερες νωρίς το πρωί στην βόρεια Κρήτη όπου δεν αποκλείται να σημειωθούν σποραδικοί όμβροι.
 
Άνεμοι στο Αιγαίο από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στις Κυκλάδες έως πολύ ισχυροί - σταδιακά θα στραφούν από ΒΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις και θα εξασθενήσουν.
 
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή έως 30 βαθμούς στα βόρεια, έως 32 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (στην νότια Πελοπόννησο θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη) και έως 29 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα (στο Ιόνιο και την νότια Κρήτη θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη).
Διαυγής ατμόσφαιρα.
Αθήνα 19-33 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 20-31 βαθμοί Κελσίου 
Πάτρα 20-30 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 18-25 βαθμοί Κελσίου
 
Δευτέρα, 26 Ιουλίου 2021: Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
 
Άνεμοι στο Αιγάιο από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί - θαλάσσια αύρα τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στις παράκτιες περιοχές της βόρειας Ελλάδας.
 
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο έως 32 βαθμούς στα βόρεια, έως 35 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και (στην νότια Πελοπόννησο θα είναι 2-3 βαθμούς υψηλότερη) έως 31 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα.
Αθήνα 20-35 βαθμοί Κελσίου
Θεσσαλονίκη 21-32 βαθμοί Κελσίου
Πάτρα 21-32 βαθμοί Κελσίου
Ηράκλειο 17-26 βαθμοί Κελσίου
Διαυγής ατμόσφαιρα.
 
Θερμοκρασιακή τάση στα 850hPa (ατμοσφαιρική πίεση στα 1300-1550μ) για το επόμενο 15ήμερο
Πηγή ensembles: www.wetterzentrale.de

Προγνωστικοί χάρτες: 

Αεροδρόμια

Θάλασσες

Εθνικό οδικό δίκτυο

Χιονοδρομικά

Παραλίες

Ορειβασία

 
Μεσοπρόθεσμη προοπτική - θερμοκρασιακή: 
 
Την εβδομάδα 27 Ιουλίου έως 1 Αυγούστου σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας σε επίπεδα σημαντικά υψηλότερα από τις μέσες κλιματικές τιμές - καύσωνας σε τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, της ανατολικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Αττικής και της Πελοποννήσου (εικόνα 1).
 
 
Εικόνα 1. Καιρική τάση το επόμενο 15ήμερο.
 
Δημήτρης Καμπόλης
Φυσικός, κατεύθυνσης περιβάλλοντος και μετεωρολογίας - MSc
AMS member
YouWeather.com
 
Όροι Αναδημοσίευσης
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς την συγκατάθεση/άδεια του YouWeather.com.
  • Στο τέλος ή την αρχή του άρθρου θα αναγράφεται το όνομα του αρθρογράφου (Δημήτρης Καμπόλης) και η ιστοσελίδα (YouWeather.com)
  • H πηγή θα είναι ενεργό link προς το άρθρο και όχι προς την αρχική σελίδα του YouWeather.com

 

 

Ημ/νία καταχώρησης: 23/7/2021