Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 26 έως 27 Μαΐου 2018

Ημερομηνία: 25 Μαΐου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 26 ΕΩΣ 27 ΜΑΙΟΥ 2018
 
Σάββατο: Νεφώσεις αστάθειας με βροχές και σποραδικές μπόρες σε τμήματα της βόρειας και ανατολική Κρήτης και την Δωδεκανήσου. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά τμήματα της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της δυτικής Θεσσαλίας και του βορείου Αιγαίου και θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Αργά το απόγευμα η αστάθεια θα επεκταθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της ανατολικής ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας με σποραδικές μπόρες οι οποίες τοπικά στις Σποράδες, την ανατολική Εύβοια, τις ανατολικής Κυκλάδες και την βόρεια Κρήτη θα είναι έντονες.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο έως ισχυροί.
Θερμοκρασία σε μικρή πτώση και έως 28 βαθμούς στα βόρεια, έως 30 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 29 βαθμούς στην νησιωτική χώρα (στην βόρεια Κρήτη, και τις Κυκλάδες θα είναι σημαντικά χαμηλότερη λόγω του ενισχυμένου βόρειου ρεύματος).
Κυριακή: Νεφώσεις αστάθειας με μπόρες και τοπικές καταιγίδες σε τμήματα της βόρειας Κρήτης και της Δωδεκανήσου. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες - τοπικά έντονα φαινόμενα σε περιοχές της Πελοποννήσου, της Ηπείρου και της κεντρικής Μακεδονίας.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο έως ισχυροί - στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 28 βαθμούς στα βόρεια, έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 27 βαθμούς στην νησιωτική χώρα (στην βόρεια Κρήτη και τις Κυκλάδες θα είναι σημαντικά χαμηλότερη λόγω του ενισχυμένου βόρειου ρεύματος.
 
Δορυφορική εικόνα της Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Μαΐου 2018
Πηγή: www.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (28 Μαΐου έως 3 Ιουνίου) ξεκινάει με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας Ελλάδα καθώς και σε περιοχές του νοτιοανατολικού Αιγαίου. Το καιρικό αυτό σκηνικό θα διατηρηθεί έως και το Σαββατοκύριακο όπου αναμένεται σταδιακή μετατόπιση των φαινομένων στην ανατολική ηπειρωτική χώρα.
 
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά έως ισχυροί και θερμοκρασία σε μικρή πτώση και σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.
 
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 25/5/2018