Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 16 έως 17 Ιουνίου 2018

Ημερομηνία: 15 Ιουνίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 16 ΕΩΣ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
 
Σάββατο: Νεφώσεις αστάθειας με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - τοπικά έντονα φαινόμενα τις πρωινές ώρες στην Χαλκιδική, την Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Αττική και τις Κυκλάδες. Σταδιακά και πρός το μεσημέρι τα έντονα φαινόμενα θα μετατοπιστούν δυτικότερα επηρεάζοντας το μεγαλύτερο τμήμα της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου.
Άνεμοι από ΔΝΔ/ΝΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από Ν/ΝΝΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία σε πτώση και σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα και έως 27 βαθμούς στα βόρεια, έως 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 26 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
Κυριακή: Νεφώσεις αστάθειας με βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - τοπικά έντονα φαινόμενα τις πρωινές ώρες σε τμήματα του βόρειου Αιγαίου. Σταδιακά και προς το μεσημέρι τα φαινόμενα θα ενταθούν στο μεγαλύτερο τμήμα της δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου - ιδιαίτερη προσοχή σε τμήματα της Λακωνίας. Εξασθένηση των φαινομένων αργά το βράδυ.
Άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 29 βαθμούς στα βόρεια, έως 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 26 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
 
Δορυφορική εικόνα της Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Ιουνίου 2018
Πηγή: www.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (18 έως 24 Ιουνίου) ξεκινάει με έντονη αστάθεια στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας. τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα και θα συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις. Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού την Πέμπτη με περιορισμό της αστάθειας στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά. Νέα επιδείνωση την Παρασκευή.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα.
 
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 15/6/2018