Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 23 έως 24 Ιουνίου 2018

Ημερομηνία: 22 Ιουνίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 23 ΕΩΣ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018
 
Σάββατο: Νεφώσεις αστάθειας με βροχές και τοπικές καταιγίδες σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της προσήνεμης κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στην νότια Χαλκιδική και την Πιερία), της ανατολικής Θεσσαλίας (κυρίως στην Μαγνησία), της ανατολικής Στερεάς και των Κυκλάδων. Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά καθώς και στα ηπειρωτικά ορεινά της Κρήτης και θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες - τοπικά έντονα φαινόμενα στην Δράμα, στην Καβάλα, την Θάσο, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, την Ευρυτανία, την Φωκίδα, την Αχαία, την Αργολίδα και την Σάμο.
Άνεμοι από ΔΒΔ/ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι - στο βορειοανατολικό Αιγαίο από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία σε πρόσκαιρη άνοδο στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά πεδινά και έως 25 βαθμούς στα βόρεια, έως 29 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (τοπικά στην Αττική, την Αργολίδα και την Λακωνία έως τους 32 βαθμούς) και έως 28 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
Κυριακή: Νεφώσεις αστάθειας με βροχές και τοπικές καταιγίδες στην Θεσσαλία, την Στερεά και την Πελοπόννησο - ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στις υπόλοιπες περιοχές οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα δυτικά ηπειρωτικά (Ήπειρος, δυτική Στερεά και δυτικής Πελοπόννησος) και σε τμήματα του Ιονίου και θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Τοπικά έντονα φαινόμενα στην Λευκάδα, την Αιτωλοακαρνανία, την Αχαία, την Ηλεία, την Μεσσηνία, την Αρκαδία και την Λακωνία.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.
Θερμοκρασία σε πτώση και σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα στα κεντρικά και έως 25 βαθμούς στα βόρεια, έως 27 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 28 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
 
Δορυφορική εικόνα της Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Ιουνίου 2018
Πηγή: www.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (25 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου) ξεκινάει με έντονη αστάθεια στο μεγαλύτερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας εκτός από την ανατολική ηπειρωτική και νότια νησιωτική χώρα όπου θα επικρατούν καλύτερες καιρικά συνθήκες. Περαιτέρω επιδείνωση του καιρού την Τρίτη με τοπικά έντονα φαινόμενα στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας - ακόμα και σε παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές. Το καιρικό αυτό σκηνικό θα διατηρηθεί έως την Παρασκευή όπου θα υπάρξει περιορισμός των φαινομένων στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και σταδιακή βελτίωση του καιρού. Καλές γενικά καιρικά συνθήκες το Σαββατοκύριακο.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις μέτριοι - σταδιακά την Πέμπτη θα στραφούν σε Δ/ΔΝΔ - και θερμοκρασία σε σημαντική πτώση και σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.
 
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 22/6/2018