Πρόγνωση καιρού για τo Σαββατοκύριακο 14 έως 15 Ιουλίου 2018

Ημερομηνία: 13 Ιουλίου 2018
 
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 14 ΕΩΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018
 
Σάββατο: Νεφώσεις αστάθειας με σποραδικές μπόρες σε τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης καθώς και στο κεντρικό Αιγαίο (κυρίως στις βορειοανατολικής Σποράδες). Βελτίωση του καιρού προς το μεσημέρι. Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι από Β/ΒΒΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο έως ισχυροί - σταδιακά και μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε ΒΒΔ με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο και έως 34 βαθμούς στα βόρεια, έως 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 31 βαθμούς στην νησιωτική χώρα.
Κυριακή: Ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις αστάθειας στα βόρεια ηπειρωτικά οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν στα ηπειρωτικά ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και της δυτικής Μακεδονίας και θα σημειωθούν σποραδικές μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς - στα υπόλοιπα πελάγη απο Β/ΒΒΔ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και τοπικά στο νότιο Αιγαίο έως ισχυροί.
Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή και έως 34 βαθμούς στα βόρεια, έως 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και έως 31 βαθμούς στην νησιωτική χώρα (στην Ζάκυνθο θα είναι 3-4 βαθμούς υψηλότερη).
 
Δορυφορική εικόνα της Ελλάδας το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Ιουλίου 2018
Πηγή: www.nasa.gov
 
 
Προγνωστικοί χάρτες περιφερειών Ελλάδας: 
 
Επόμενη βδομάδα: 
 
Η επόμενη βδομάδα (16 έως 22 Ιουλίου) ξεκινάει με περιορισμένη αστάθεια στα βόρεια ηπειρωτικά η οποία όμως θα γενικευτεί το βράδυ της Δευτέρας/ξημερώματα Τρίτης - σποραδικές μπόρες την Τρίτη και σε τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας. Βελτίωση του καιρού στην συνέχεια και αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.
Άνεμοι από ΒΔ/ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι - πρόσκαιρη στροφή των ανέμων την Τρίτη σε Δ/ΔΝΔ μέτριους έως ισχυρούς - και θερμοκρασία σε άνοδο στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα και σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα. Τοπικά έως τους 39 βαθμούς Κελσίου.
 
 
YouWeather.com

Ημ/νία καταχώρησης: 13/7/2018